Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci
wiem że mnie zaraz zjedzą ci wszyscy spadkowicze z urojeniami że kupią mieszkanie w warszawie za czapke gruszek ale trzeba to napisać: to nie jest taki zły program. Jak nic nie zmienią to rzeczywiście może być pozytywny i pomóc ludziom w zakupie mieszkania.
Tylko na boga, kupcie wreszcie to mieszkanie. Nie doczekacie sie cen z 2015 roku, nawet z 2020.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W czym może pomóc?

@Utiopa: w tym by ludzie mogli kupić sobie mieszkanie. Mam znajomych którzy bez bk2% by nie byli w stanie kupić mieszkania a tak je mają. Uwierzyliście w bajania spadkowiczów że bez dopłat to zaraz wszyscy deweloperzy upadną i będą rozdawali kawalerki do zestawów w mcdonaldzie. To są urojenia.
Mieszkania spadłyby 10, może 20% i tyle. A tutaj będzie możliwość dla osób które inaczej nie byłoby stać.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: Wydaje mi się, że jedyna osobą, która ma jakies urojenia jesteś Ty bo próbujesz insynuować jakieś niestworzone myśli, że jacyś deweloperzy upadną. Ja mam znajomych, którzy nie skorzystali z BK2% i teraz nie mogą kupić mieszkania bo ceny p----------o, ten program to było czyste pompowanie cen na rynku dla deweloperów.

Wróć na ekonomię chłopie, przestań się kompromitować w internecie.
  • Odpowiedz
Ja mam znajomych, którzy nie skorzystali z BK2% i teraz nie mogą kupić mieszkania bo ceny p----------o

@Utiopa: no to jakby ci to powiedzieć, raczej niech oni wrócą na ekonomie bo nie skorzystali z okazji jakich niewiele w życiu. Tylko że ten program znacząco różni się od bk2% i tego nie sposób nie zauważyć, chyba że ktoś ma urojenia.

tylko rynek wtórny

ograniczenie ceny z metra

dwie bardzo dobre zmiany.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: nikt nie czeka aż będzie można kupić w Warszawie mieszkanie za czapkę gruszek, tylko żeby rynek się ustabilizował, a mieszkania służyły do mieszkania, wypłaty ludzi nie rosna tak szybko jak ceny za m2 przez destabilizowanie rynku przez rząd pseudopomocą
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski ale pieprzysz. Owszem, osobom kupujacym ten program ulatwia ale jest ich ograniczona ilosc w danym okresie czasu a program niszczy rynek na lata. Gadasz cos, ze ktos nie skorzystal - wyobraz sobie ze nie kazdy ma mozliwosci by kupic mieszkanie w jakims malym okienku czasowym gdy to dla niego korzystne. To nie promocja na maslo
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: każdy program dopłat jest zły, ten jest tylko troszkę mniej szkodliwy w obecnej formie. Wszystkie polegają na tym, że państwo płaci publicznym pieniędzmi za to, żeby ten kto zainwestował w nieruchy na tym nie stracił.
  • Odpowiedz
no to jakby ci to powiedzieć, raczej niech oni wrócą na ekonomie bo nie skorzystali z okazji jakich niewiele w życiu.

@jozef-dzierzynski: skąd się biorą takie jednostki jak ty to nie mam pojęcia ale łączy was jedna wspólna cecha - z jakiegoś powodu nie potraficie przetworzyć w tych swoich mózgownicach że część ludzi nie skorzystała z bk 2% z miliona różnych niezależnych od nich powodów.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski:

Mam znajomych którzy bez bk2% by nie byli w stanie kupić mieszkania a tak je mają

W sumie wedle powiedzenia "po nas to choćby i potop". Bk2 wypompuje z kieszeni podatników ponad 14mld złotych, ceny jeszcze bardziej skoczyły no ale koledzy którzy nie byli w stanie uzyskać kredytu na ówczesnych zasadach dostali taką możliwość więc czemu nie dać takiej możliwości kolejnym ludziom bo przecież budżet jest z gumy. Olać
  • Odpowiedz