Aktywne Wpisy

memforis +41
-4k$ w parę godzin. Nie chcę opowiedzieć nigdy wnukom, że przez Trumpa straciłem kiedyś większość swoich oszczędności na #ethereum. Niestety teraz tylko HODL do nie wiadomo kiedy... A jeszcze parę dni temu chciałem wyjść z kasą z Binance i wejść sobie w spokojną lokatę w banku... Czemu mnie to g---o zawsze pochłania. Wrócę z wpisem jak się potoczyły sprawy za jakieś 1-3 miesiące. Nie tykaj NIGDY krypto, bo Cię

źródło: image
Pobierz
Moseva +767
Co najmniej 1 plus i każdy kto to czyta będzie miał super dzień
Na co dzień jeżdżę spokojnie autem, po mieście ~50, po za zabudowanym ~90 i jest gitówa. Mandatów brak, na koncie tylko jakieś punkty za parkowanie (wiadomo). Po autostradzie zazwyczaj do 140, przy małym ruchu pojadę szybciej ale ciśnienia nie ma.
Kilkanaście lat doświadczenia na drodze nauczyło mnie że to nie prędkość ale brak wyobraźni i mierne umiejętności zabiją. Jasne, ci mniej lotni umysłowo z nas będą pisać że "jak przekroczyłeś prędkość o 1 km/h to zabrać prawko i do pierdla". Bardzo mało natomiast jest o fatalnej organizacji ruchu w Polsce, braku wprowadzania innowacji na drogach czy całkowicie nie przemyślanej infrastrukturze, co jest uciążliwe dla wielu kierowców i powoduje mnóstwo frustracji. Do tego dochodzi to że wolni kierowcy też stwarzają zagrożenie bo większość osób chce poprostu sprawnie przemieszczać się z punktu A do B i często jest tak że jedzie sierota, a za nią wężyk aut gotowych do wyprzedzania. Kolejna sprawa - jazda na autostradzie. Boczne lusterka to niektórzy mają chyba tylko po to żeby ładnie wyglądało i niestety są to zazwyczaj ci którzy na 140 jadą 100 i często wymuszają przy zmianie pasa. Tak samo jazda 100-110 na ograniczeniu do 140. Ludzie kohani.
#takaprawda
@t2000: nie rozumiem w czym problem. Bardzo często przy tej prędkości ma się optymalne spalanie.
Wypadki wynikają głównie z dużych różnic w prędkościach. W Polsce bardzo trudno jeździć na tempomacie, bo co chwilę są albo ciężarówki jadące 90 km/h albo z-----------e co jadą ponad 150. Przy tak dużych różnicach prędkości i zazwyczaj dwóch pasach, jazda przypomina ciągłą walkę
W Niemczech nawet jak stoisz w korku w mieście to postoisz może z 20 minut i zaraz jesteś na autostradzie i se z----------z ile chcesz i żaden debil ci nie blokuje lewego pasa bo wie, że swoją dacią na 3 pasach to on nie ma co szukać na lewym, a jak
@cyconiusz: Zgadzam się, ale jednak jak się zbliża zima to te kawałkowane okresowe zmiany na 100 trochę tę wygodę psują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A wiem bo zazwyczaj przejeżdżam cały kraj od Basel do Genewy.
@t2000: o ile nie w---------ą się nikomu w ostatniej chwili (tj nie wymuszają), to kolejny raz zapytam: w czym problem? Czy według Twojej logiki (bo na pewno nie jakiegokolwiek przepisu o prawiem drogowym) osoby jadące 100-110 km/h nie mają
@t2000: bo widzisz sedno nie tam, gdzie trzeba. Sednem problemów na polskich drogach szybkiego ruchu i autostradach są z-----------e.