Aktywne Wpisy

Gmeras +1509
Mirki i Mirabelki bardzo was proszę trzymajcie kciuki za moją różowa by wyszła bez szwanku leży od piątku na Intensywnej terapii (╯︵╰,) #chcesiewyzalic

SzubiDubiDu +463
Ogólnie komunistów strzelać prądem ale przyznaję, że przynajmniej mieli mądrych ludzi od urbanistyki i szeropojętego planowania.
Celowo budowali zakłady pracy na zadupiach aby ludzie z okolicznych zadupi mieli pracę. Tworzyli nierentowne połączenia komunikacyjne aby dowozić robotników i uczniów. PGRy, cementownie, zakłady tekstylne.
Jak budowali nowe osiedla to od razu kompleksowo przedszkole i szkoła obok, przystanek PKS, przychodnia, sklepy na granicy osiedla. Jak już robili drogę w mieście to szeroką, z zapasem. Ciul z tym,
Celowo budowali zakłady pracy na zadupiach aby ludzie z okolicznych zadupi mieli pracę. Tworzyli nierentowne połączenia komunikacyjne aby dowozić robotników i uczniów. PGRy, cementownie, zakłady tekstylne.
Jak budowali nowe osiedla to od razu kompleksowo przedszkole i szkoła obok, przystanek PKS, przychodnia, sklepy na granicy osiedla. Jak już robili drogę w mieście to szeroką, z zapasem. Ciul z tym,

źródło: 527a1e68c9495_o_original
Pobierz
Gdy emocje opadły wziąłem co tam było na dysku i obrobiłem tak jak trzeba.
Oto Księżyc w towarzystwie Marsa w dużej skali, oczywiście podczas koniunkcji z 9 lutego. Chociaż na niebie wydawały się bardzo blisko to ciała niebieskie dzieli odległość około 110 milionów kilometrów.
#astronomia #kosmos #mars #astrofotografia #gwiezdnyprzewodnik
źródło: Mars_00001_pipp_lapl3_ap11
Pobierzźródło: ClFwoB-WMAAA6Vt
Pobierz@Antybristler: generalnie obserwacja niemal wszystkiego poza Księżycem i Jowiszem przez teleskop akceptowalnych rozmiarów rozczarowuje ¯\(ツ)/¯ Tzn. wiadomo, niektórych zachwycą (i słusznie) różne gromady i mgławice, ale większość laików, wyobrażających sobie że zobaczą cokolwiek choć trochę podobnego do zdjęć z Hubble'a, może się lekko zdziwić ( ͡º ͜ʖ͡º)
Praktycznie wszystko poza planetami i Księżycem odpada ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kumpel od gwiazd zrobił zdjęcie jak w kadrze się łapało więcej terminatora: https://www.facebook.com/photo/?fbid=122128550342581843&set=pcb.122128550666581843
@Antybristler:
dej
źródło: 23_56_53_lapl2_ap623
Pobierzźródło: hujhujhuj
Pobierzźródło: lepsze
Pobierzźródło: 18_19_08_pipp_lapl5_ap2285
PobierzA jeszcze zapytam. Da się z takich fragmentów zrobić cały księżyc?