Wpis z mikrobloga

Dzisiaj zegarek dla krzepkiego obywatela. Tutaj nie podchodź jak masz suchą witkę. Niestety z tego powodu nie dla mnie. Podobno wymaga przestrzeni oraz mankietem.
Kolorowe a skromne. Metalowy bezel. Dokładny kwarc z eco-drive i całość w kopercie z tytanu
Citizen Eco-Drive Brycen AW1840-...
Wygląda zacnie na ręce (komentarz)
#zegarki #watchboners
jar-mitryn - Dzisiaj zegarek dla krzepkiego obywatela. Tutaj nie podchodź jak masz su...

źródło: 1000033673

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@stsaint: dla mnie 48 to już max, choć oczywiście zależy też od kształtu uszu zegarka. Zazwyczaj 44 uznaje za taką granicę wygody na mojej ręce. Dlatego też mam w kolekcji kilka zegarków vintage gdzie dbano o jak najmniejsza bryłę.
Ktoś kiedyś tutaj na tagu podzielił się wiedzą że oprócz obwodu nadgarstka, warto mierzyć po prostu jego szerokość, a do tego patrzeć na kształt. Niektórzy mają bardziej płaską, inni zaokrągloną.
  • Odpowiedz
warto mierzyć po prostu jego szerokość, a do tego patrzeć na kształt. Niektórzy mają bardziej płaską, inni zaokrągloną.

@jar-mitryn: ooo to fakt. Ja nadgarstek mam cieniutki w obwodzie, z 16,5 cm. Ale przez to że jest płaski w kształcie i dość szeroki jestem w stanie wcisnąć na niego nawet duże zegarki ze sporym L2L i nie będą wystawać.
  • Odpowiedz