Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nadal trwają jakiekolwiek próby przeforsowania tego z-------o kredytu 0%?? przecież gdyby teraz rząd poszedł na rękę obywatelom i wprowadził chociaż z 2 proponowane ustawy jak np. podatek katastralny to mogliby się tym ustawić w wyborach na najbliższe 2 kadencję, ja rozumiem, że ludzie z rządu mają swoich ludzi dla których ten kredyt będzie korzystny, ale nie rozumiem jak mogą się zastanawiać nad tym żeby zrobić loda paru osobom i potencjalnie p-------c następne wybory (nie sądzę, że wielu młodych ludzi na nich zagłosuje po wprowadzeniu kredytu) zamiast ustawić się w wyborach.
#nieruchomosci #polityka
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo2111: Żeby podbić ceny mieszkań jak najwyżej przed nadchodzącym podatkiem katastralnym, żebyś więcej płacił co roku. Mam nadzieję, że pomogłem.
Katastrat będą płacić wszyscy, mówią o 2%, sprawdzałeś jaka jest wartość Twojego mieszkania na rynku? Jeśli 1.000.000 to masz wolne 20 tysięcy złotych co roku, żeby to opłacić? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przygotuj się też na podwyżki cen śmieci, energii, kosztów życia i tak dalej.
  • Odpowiedz
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nadal trwają jakiekolwiek próby przeforsowania tego z-------o kredytu 0%??

@mateo2111: PO i PSL dostalo ogromna kase na kampanie wzamian za wprowadzenie tego programu. To sie nazywa korupcja polityczna.
  • Odpowiedz
  • 1
@SlavedWizard: To niech spłaca to w inny sposób xD wydaje mi się, że w polityce nie istnieje coś takiego jak “słowo harcerza” xD tylko każdy patrzy na siebie, a mają do wyboru ustawić się w wyborach na co najmniej 2 kadencję w których mogą zrobić kilkanaście mniejszych wałków żeby się dorobić, a sporą szansę na p---------e wyborów.
  • Odpowiedz