Aktywne Wpisy

Eustachiusz +185
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

radziuxd +369
Lubiłem Kujawski, bo mi się do szafki mieścił.
Do dziś. xD
#kujawski #problemypierwszegoswiata #zalesie
Do dziś. xD
#kujawski #problemypierwszegoswiata #zalesie

źródło: 1000029373
Pobierz
Caly rok bajtowania ludzi, że IT upada, tymczasem wychodzi raport BulldogJobs a w nim:
- rozwoj programisty to 3h TYGODNIOWO
- STAŻYSTA czyli ktoś kto nie ma doświadczenia w IT na start dostaje 6500 zł na rękę (9000 brutto) - to praktycznie zamiata wszystkie branże pod dywan
- wystarczy poopracować 5 lat i zostajesz seniorem 25k netto na fakturze - kolejne zmiażdzenie innych branż.
Generalnie jeżeli słabo zarabiasz i nie pchasz się do IT rękami, nogami, głową, brzuchem, drzwiami, oknem, wywietrznikiem to chyba masz downa.
Stażysta to obecnie ktoś z co najmniej 2 letnim doświadczeniem komercyjnym
25 netto na fakturze jest tylko dla najlepszych a nie każdego. Poza tym po 5 latach się nie zostaje seniorem tylko bliżej 10-12.
@rav2: W badaniu dokładnie przebadano tez takie terminy jak stazysta, junior, mid, senior i wyszlo im ze stażysta - to ktos kto zaczyna, kto ma pierwsza prace.
Ktos kto ma 2-3 lata doswiadczenia to junior.
Przy czym 3 to juz zaczyna sie tez
0 doświadczenia - stażysta
0-2 lata - nie istnieje
2-3 lata - junior
3-5 lat - mid
5+ - senior
Fajny ten raport taki nie za wiarygodny.
źródło: staż
Pobierz@PinguinStyle: na jakimś zaleceniu pewnie, a ile ma dostawać jak minimalna w fabryce kurzu gdzie wymaganie to posiadanie dwóch rąk i bycie trzeźwym (albo i nie) wynosi teraz 4.6k brutto na UoP?
@some_ONE: Na UoP, na zleceniu chyba było parę stów więcej.
@some_ONE: Jakoś inne branże potrafią płacić ludziom po studiach i z angielskim najniższą krajową i chętnych nie brakuje. Również mowa o inżynierach innego typu.
1. 3h tygodniowo nauki, 12h miesięcznie, 144h rocznie. W zasadzie taka odrwotna 13-tka: zamiast ci płacić ekstra hajs, pracujesz miesiąc ekstra za darmo.
2. Stażysta w IT jest jak yeti: niby istnieje, nikt od dwóch lat nie widział. Moje korpo, co kiedyś nawet własny bootcamp prowadziło, teraz poniżej seniora nie przyjmuje, a to nie jest jakaś top of the top firma.
3. Senior 5 lat - to może za