Wpis z mikrobloga

@jezdzegruzem i co później zrobisz? Będziesz mieszkał pod mostem czy kupisz proporcjonalnie droższe inne mieszkanie? Zarabianie na kupnie i sprzedaży mieszkań ma sens tylko wtedy kiedy masz je kupione za gotówkę jako inwestycja, która sobie stoi pusta i czeka na wzrost.
  • Odpowiedz
@weselnyWeselnik: widzę dwie opcje:
1. budowa chaty poza wojewódzkim
2. kupno większego mieszkania ale tym razem na współe z narzeczoną

Mieszkanie wziąłem w kredo ale sprzedając je teraz spłacam kredyt (zostało jakieś 90% kapitału do spłacenia) i zostaje mi 250-300k w kieszeni, nie było brane pod inwestycję bo gdzieś musiałem mieszkać ale że sytuacja na rynku wygląda jak wygląda to przy okazji kilka groszy wpadnie xd
  • Odpowiedz
@jezdzegruzem no jeżeli to twoje mieszkanie do zamieszkania to tłumacze ci, że "nie wpadnie", bo koniec końców będziesz musiał wyłożyć proporcjonalnie więcej pieniędzy w kupno nowego mieszkania i budowę, nie mówiąc już u odsetkach, które do tej pory głównie spłacałeś. Nawet jak na ten moment jesteś do przodu to tylko pozornie i tylko w makulaturę zwaną dzisiaj szumnie "pieniądzem", którą i tak musisz włożyć w nowe miejsce zamieszkania xd
To tak jak
  • Odpowiedz
@weselnyWeselnik: sprzedając mieszkanie "wpadnie" mi 250-300k zł albo więcej, zależy ile w najbliższym czasie ceny podskoczą. Razem z drugą połówką przeprowadzamy się z 45m2 do domu/większego mieszkania, być może w innym mieście, które jest kupione za wspólną gotówkę i tym samym do kieszeni "wpada" mi spokój i możliwość w-------a jajec bez myśli, że jak stracę pracę to mnie bank zlicytuje i pójdę pod most xD nie każdy traktuje nieruchomości jako
  • Odpowiedz