Wpis z mikrobloga

Czyli co #bartosiak jak i całe #strategyandfuture mieli rację gadając o tym co zrobi USA jakoś od 2014/2015?
Na to wygląda - czyli USA zwinie interes na rzecz Rosji i wycofa się na Pacyfik, bo sraja po gaciach przez Chiny i wiedzą, że są na straconej pozycji.
Także bredzenie o wartościach i o tym że USA będzie działać na X frontów, na morzu, na lądzie i w powietrzu przyniosło skutki. Pozdro dla hejterow, leśnych dziadków aka „geopolityków z betonowego nadania lat komuszych” i fanów ekspertów średnicy armat - jak zwykle nie mieli racji.
#takaprawda #geopolityka #nieheheszki
Morguliusz - Czyli co #bartosiak jak i całe #strategyandfuture mieli rację gadając o ...

źródło: IMG_2591

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruski_agent: W wielu miejscach. Chociażby tutaj od 7:54. Miał na ten temat mase wypowiedzi i wykładów. Nie chce mi się wertować wszystkich ale jak ktoś go śledził przed wojną to wie o czym mowa.
mackbig - @ruski_agent: W wielu miejscach. Chociażby tutaj od 7:54. Miał na ten temat...
  • Odpowiedz
  • 0
Bartosiak przewidywał wojnę USA z Chinami o Tajwan a wydarzyła się Rosja - Ukraina

@mackbig: Spokojnie to dopiero preludium. Rosja Ukraina to mało ważny konflikt z punktu widzenia USA. Dlatego chcą go wygasić i przy okazji ugrać sojusznika do walki z Chinami, a Rosja z kolei chce mieć lepsze karty do negocjacji. Tajwan też się wydarzy, bo jest zwyczajnie celem strategicznym na Pacyfiku. Dopóki nie przeniosą w 100% know how
  • Odpowiedz
W wielu miejscach. Chociażby tutaj od 7:54. Miał na ten temat mase wypowiedzi i wykładów. Nie chce mi się wertować wszystkich ale jak ktoś go śledził przed wojną to wie o czym mowa.

@mackbig: Okej, raczej z tego co widze to mówi o możliwości wojny i napięciach, a nie przewiduje twardo, że wojna będzie. To duża różnica moim zdaniem, bo ludzie komentują, jakby Bartosiak przewidywał wojne z pełnym przekonaniem. Decyzje
  • Odpowiedz
Przemyślenia? Wnioski? Wolność słowa? To jakiś trzeba mieć konkretny cel wypisany z listy przegrywów żeby był ok?

@Morguliusz: To ja się pytam, ale widzę że ty sam nie wiesz o co ci chodzi i musisz się pytać :)))

Generalnie twój wpis, odebrałem jako "walkę plemmieną" próbujący dowieść "siły" wodza co miałoby się przekładać na dominację nad pozostałymi plemionami :))))))

A jaki był cel wpisów, które przez lata nazywały Bartosiaka "buzzwordziakiem"
  • Odpowiedz