Wpis z mikrobloga

Elo Miruny i Mirabelki. Znajomy szuka gitary basowej do domowego grania. Co byście polecili na początek? Czy pchać się od razu w półkę Squiera czy można taniej?

Fajnie by było też zasięgnąć porady dotyczącej wyboru pieca. Ważne, żeby miał wyjście słuchawkowe.

Ściskam mocno w ten zimowy poranek

#gitara #gitaraelektryczna #gitarabasowa
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w półkę Squiera czy można taniej

@suzisa: One są tanie... przy niższej tańszej półce bałbym się czy więcej szkody człowiek sobie nie zrobi.
I ja polecam celować w u----i.

Na początek każdy piec będzie dobry, byle by nie była jakaś 15W pierdziawka. A jak się nauczy grać, to będzie wiedział w jakim kierunku brzmieniowym
  • Odpowiedz
@suzisa: To prawda co piszę mireczek wyżej, rynek używek jest super bo gitara będzie już jako tako ustawiona, a co miało się stać z gitarą prawdopodobnie już się stało.

Ja osobiście uważam ( mimo popularnej opinii ), że lepiej wydać więcej na gitarę niż piec, bo jak wiosło będzie niewygodne to się chłop zrazi
  • Odpowiedz
@suzisa: jakiś Halrey Benton może? Zaskakująco dobre basy, mam od nich Enhanced MJ-5MN i XBZ 2004 fretlesa i są naprawdę fajne. MJ-5 jest wielki i ciężki ale mi to nie przeszkadza.
  • Odpowiedz