Aktywne Wpisy
#igrzyskabebzonow v5 zapisy startuja wlasnie teraz
a same igrzyska za tydzien dokadnie, czyli w poniedzialek wielkanocny
osoby chcace wystartowac musza wpisac sie w tym wpisie i napisac "rozumiem i akceptuje regulamin"
bez
a same igrzyska za tydzien dokadnie, czyli w poniedzialek wielkanocny
osoby chcace wystartowac musza wpisac sie w tym wpisie i napisac "rozumiem i akceptuje regulamin"
bez

Krupier +26
Z cyklu znaleziska z działki - kawałek torów gładszych. #pdk Cienżki. Z dziurkom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po co? Tego już chyba się nie dowiem. Może się kiedyś przyda. W każdym bądź razie taką mam nadzieję bynajmniej.
#ogrodnictwo #dzialka #rod #szczecin
Po co? Tego już chyba się nie dowiem. Może się kiedyś przyda. W każdym bądź razie taką mam nadzieję bynajmniej.
#ogrodnictwo #dzialka #rod #szczecin

źródło: 1000036846
Pobierz
Teraz mogę podjąć następujące decyzje:
1. Podpisać umowę za porozumieniem stron z końcem Marca i nie być pewnym otrzymania zasiłku. W przypadku znalezienia nowej pracy prawdopodobnie zarabiałbym w niej mniej niż potencjalny zasiłek.
2. Przedłużać zwolnienie lekarskie (które wg lekarza mi przysługuje) i czekać aż pracodawca sam rozwiąże umowę lub umowa wygaśnie sama. Dodatkowo po tym czasie przysługiwałby mi 6-9 miesięcy zasiłku (który pewnie byłby wyższy niż zarobek na który mógłbym liczyć w Polsce).
W opcji 2 najgorzej czułbym się sam ze sobą, że faktycznie nic nie robię a dostaję pieniądze za nic, jak typowy stereotypowy Polak co kombinuje, żeby jak najmniejszym wysiłkiem zgarnąć jakiś hajs. Czy się stoi czy się leży to wypłata się należy. Dodatkowo trochę słabo może to wyglądać w CV.
Z drugiej strony, czy warto się unosić honorem i nie wykorzystać tej sytuacji, gdzie w sumie mój gorszy stan zdrowia jest w sporej mierze spowodowany właśnie tą pracą. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pracbaza #praca #niemcy #zalesie
Komentarz usunięty przez autora
Zawsze lepsze to niz byc stereotypowym polakiem-niewolnikiem, ktory nie wykorzysta przyslugujacego mu l4 czy zasilku, mimo ze w kazdym lohnie na to placi ;p
źródło: image_picker_6351CA69-92C8-4F00-BDC6-8D405873F30B-68713-000006B8F05AAE6D
Pobierz