Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1780
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +318
źródło: 1000005415
Pobierz

Przewodnik po Budapeszcie
✅ Parlament – ikona miasta i jedna z najpiękniejszych budowli Europy. Najlepiej prezentuje się wieczorem, kiedy jest pięknie oświetlony.
✅ Zamek Królewski – historyczna siedziba władców Węgier, dziś mieszcząca muzea i oferująca niesamowite widoki na Dunaj.
✅ Most Łańcuchowy – jedno z najbardziej rozpoznawalnych miejsc w Budapeszcie, łączące Budę i Peszt.
✅ Łaźnie termalne – relaks w gorących źródłach, szczególnie w słynnych Széchenyi i Gellért. Idealny sposób na odpoczynek po całym dniu zwiedzania.
✅ Wzgórze Gellérta – najlepszy punkt widokowy na miasto, zwłaszcza o zachodzie słońca.
✅ Ruin Bary – niepowtarzalny klimat alternatywnych lokali w zrujnowanych budynkach, z Szimpla Kert na czele.
✅ Żółta linia metra – najstarsze metro kontynentalnej Europy, wpisane na listę UNESCO.
Więcej ciekawych miejsc znajdziesz tutaj
Budapeszt zachwyca o każdej porze roku – zimą urzeka świątecznymi jarmarkami, a latem tętni życiem nad brzegiem Dunaju. Byłeś? Co Cię najbardziej zachwyciło?
Jeśli kochasz podróże i szukasz inspiracji do wyjazdów, to zapraszam do obserwowania mojego konta oraz hasztagu #podrozebezosci
#budapeszt #podroze #podrozujzwykopem #ciekawostki #wegry #historia #przyroda #podrozebezosci #turystyka #kultura
źródło: IMG_8725
PobierzJak ktoś napisał w komentarzach google to, że najlepsze co cię może tam spotkać to pociąg Ceskych Drah, który Cię zabierze do Pragi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@markhausen: byłem pierwszy raz nad Balatonem w Siofoku właśnie i ładnie było, zachód słońca jak z bajki, ale ta woda śmierdzi.
@Poldi7777: Potwierdzam, byłem w Bratysławie 2 lata temu. tzw rynek i centrum oczywiście jest, zamek jest, czyli tak jak w każdym mieście. Do tego 3 wieżowce biurowe w ścisłym centrum i ta restauracja UFO wskazują, że to chyba coś więcej niż zwykłe miasto, Oprócz tego kilka minut spacerem od centrum typowe blokowiska, ale szare, brudne, niezadbane itp - tak jak mówię, tak pamiętam Polskę z lat 90. Nie mówię