Wczoraj zamknąłem elden ringa. Dużo eksplorowałem, starałem się pokonać wszystkie bossy, skończyłem w okolicach 130lvl i 120h na steamie. Dwa razy odpuszczałem grę (pierwszy raz grając na premiere!) i po 3 latach ukończyłem. Samo odpuszczenie nie było związane z poziomem trudności (nie ogarniam mechanik soulsowych, grałem z 2h bronią, bez tarczy przez większość gry, bez żadnych summonów, mój gameplay polegał na wciskaniu r1 i r2 bez żadnych buffów XD) lecz z tym, że nie wiedziałem gdzie mam iść. Nie powiem, że decyzja o otwartym świecie to błąd, bo gra sprzedała im się kosmicznie dobrze, ale jednak liniowe prowadzenie kampanii bardziej do mnie przemawia. Nie ma miejsc gdzie trafiasz za bardzo dokoszony, albo za mało. W takim DS3 idą rzeczy tak jak twórcy zaplanowali, co imo bardziej jest zgodne z tym jak lubie grać. Ale jedno trzeba oddać: ogrom świata jest niesamowity. Przeciwnicy są idealnie rozłożeni, masz możliwość chillery i jazdy na ośle przez świat, ale jednocześnie nie czujesz uczucia pustki. Sami bossowi genialni, wizualnie majstersztyk, areny świetne. Nie będę wymieniać wszystkich plusów bo to nie ma sensu, ale wspomne o jednym bossie: Hoarah Loux. To jak ta walka jest skonstruowana, fabularnie również, że majstersztyk. Początkowo boss zaczyna powolnymi atakami, kombinacjami na 1-3 uderzenia, im ma mniej hp tym jego ataki są bardziej agresywne, później dokłada to odpychanie, druga faza to zupełnie inny pojedynek. Jest to taka walka, gdzie troche jak w DS3 czujesz się coraz lepiej po każdym kolejnym podejściem. Walka przypomina troche taniec, gdzie możesz się się nauczyć wszystkich kroków a walka nie jest bullshitem. W przeciwieństwie do elden beast. Jezu, kto wpadl na pomysł, że ostatni boss to będzie potwór, do którego musisz dobiegać przez 20min, uderzyć 1-2 i znowu biec przez minutę. Totalnie wybija z klimatu poprzednich pojedynków walka, która prawie zniszczyła mi zakończenie. Wyżej cenie DS3, bo to też pierwsze soulsy, ale wielkość gry jest nie do opisania. Bawiłem się świetnie, polecam :) #eldenring #gry
@alverini: chyba od zeszlego roku dopiero z ktoryms patchem wiec dla wiekszosci graczy ktorzy juz gre przeszli to tez niespodzianka dlatego w poradnikach, filmikach itp raczej tego mogles nie widziec
Wyżej cenie DS3, bo to też pierwsze soulsy, ale wielkość gry jest nie do opisania. Bawiłem się świetnie, polecam :)
#eldenring #gry
źródło: hcFeWRVGHYK72uOw6Mn6f4Ms
Pobierz@alverini: obecnie tylko w coop, grając solo możesz i powinieneś używać Torrenta
@tarkaz: Możesz go używać na niej?!?!? XD dobrze wiedziec XD to z koniem ta walka musi byc super prosta
@alverini: nie jest, ale dobieganie przestaje być tak uciążliwe, IMO i tak ta arena jest zbyt rozległa, a boss ucieka za daleko
@alverini: chyba od zeszlego roku dopiero z ktoryms patchem wiec dla wiekszosci graczy ktorzy juz gre przeszli to tez niespodzianka dlatego w poradnikach, filmikach itp raczej tego mogles nie widziec