@Sppiorek: Przeczytałeś wszystkie 18? Bo chętnie bym po to sięgnął, ale właśnie przeraża mnie taka ilość, bo czytam bardzo "nierównomiernie" (czasami 2-3 książki w miesiąc, czasami jedna na kwartał).
@buntowniczaczupakabra: nie ma 18 tomów. Jest 10, z czego ostatni to opowiadania o długości 30-60 stron, których akcja dzieje się przed fabułą głównej serii albo gdzieś między poszczególnymi tomami. Dlatego pewnie gdzieś trafiłeś np. na "tom" 8.5 o tytule Auberon, ale to nie jest pełnoprawna książka tylko właśnie krótkie opowiadanie ujęte w tomie nr 10. Zajrzałem na lubimyczytac przed rozpoczęciem lektury i się trochę przeraziłem liczbą książek, ale potem znajomy
@buntowniczaczupakabra: Nie, opuściłem te opowiadania i przeczytałem tylko 10 głównych tomów.
@why1sthat Hyperion brzmi ciekawie. @Pierre_Nietzsche przejrzałem na szybko opisy na lubieczytac tych książek od Wattsa i jakoś mnie nie przekonuje, ale dzięki za odpowiedź.
#ksiazki
Nie, opuściłem te opowiadania i przeczytałem tylko 10 głównych tomów.
@why1sthat Hyperion brzmi ciekawie.
@Pierre_Nietzsche przejrzałem na szybko opisy na lubieczytac tych książek od Wattsa i jakoś mnie nie przekonuje, ale dzięki za odpowiedź.
Jak chcesz coś z motywem podboju układu słonecznego to seria "Poseidons Children's" Alastaira Reynoldsa
A jak coś bardziej w stylu military SF i z humorem to seria "Expeditionary Force" Craig Alanson