Aktywne Wpisy

heksengerg +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

panthererose +77
Gdy miałam 14 lat pochowałam mojego tatę, zginął w wypadku, nie ze swojej winy. Wtedy ojciec mojej mamy, mój kochany dziadek bardzo zaangażował się w wychowywanie mnie. Bardzo chciał mi zastąpić ojca. Dzisiaj go pochowałam. Nie mogę uwierzyć, że już nigdy go nie zobaczę.
- jak liczone jest to "do 30 k dopłaty" - może to być równie dobrze tysiąc, może 15 a może 30 - od czego jest to zależne? Jest to skalowane według jakiegoś wzoru w zależności od ceny samochodu/wykupu/opłaty wstępnej?
- czy jeśli nie jestem właścicielem auta, ale używam je w JDG (umowa użyczenia) to mogę je zezłomować w ramach programu?
Dzięki! ʕ•ᴥ•ʔ
Ad2 nie wiem, pytaj w funduszu, ale raczej nie, dlaczego chcesz złomować nieswoje auto
Ad.1 dopłata 30k to max (bez bonusów jak złomownie i inne), ale NIE WIĘCEJ niż wartość netto z opłaty wstępnej. Dlatego jak robisz 25k netto OW to dostaniesz 25k dopłaty, zamiast 30k.
Ad. 2 Nie, tam są ścisłe określone warunki za co można dostać bonus przy złomowaniu:
dodatkowo za zezłomowanie samochodu spalinowego, którego ostateczny odbiorca wsparcia był właścicielem/współwłaścicielem co najmniej 3 lata oraz zezłomowanie samochodu nastąpiło nie