Aktywne Wpisy
pogodny_mis65 +170
Alimenty na byłą żone to jeden z największych absurdów w polskim prawie. Dorosły i zdrowy człowiek ma co miesiąc dostawać po kilka tysięcy złotych od swojego byłego partnera tylko dlatego, że podczas trwania małżeństwa nie wykazał się chęcią zdobycia jakichkolwiek umiejętności. Zaraz się odezwą kobiety, które powiedzą: "ALE ONA NIE MIAŁA NA TO CZASU!1!!" Totalna bzdura. Prowadzenie domu i wychowywanie dzieci to nie jest żadna praca na pełen etat. Spokojnie można było

mirko_anonim +45
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Możecie mi wytłumaczyć fenomen, którego nie rozumiem xD
Otóż jest dużo lasek, które chcą być bezdzietne i w zamian mają psa, bo dziecko to za dużo roboty i dzieci są obrzydliwe.
Tymczasem:
1. Dziecko ok 1.5 roku życia zaczyna się już załatwiać na nocnik
Możecie mi wytłumaczyć fenomen, którego nie rozumiem xD
Otóż jest dużo lasek, które chcą być bezdzietne i w zamian mają psa, bo dziecko to za dużo roboty i dzieci są obrzydliwe.
Tymczasem:
1. Dziecko ok 1.5 roku życia zaczyna się już załatwiać na nocnik
Dzisiaj w Polsat News gościem była minister prezydencka Paprocka i przypomniało mi się czego nienawidzę najbardziej w PiSie - tej buty, arogancji, poczucia nieomylności i patrzenia na wszystkich z góry. Inni politycy potrafią się przyznać do błędów, zmienić zdanie i zacząć działać inaczej - nawet jak to oznacza że przeciwnik będzie wytykał palcem mówiąc "a ja miałem rację" - vide Tusk i jego zmiana zdania co do ochrony granicy z Białorusią.
Politycy PiSu nigdy tego nie zrobią - nawet przegrane wybory nic nie zmieniły. Idą zawsze w zaparte wmawiając że to inni są głupcami. Śledztwo w sprawie "zamachu stanu"? Co z tego że zawiadomienie nie trafiło do Prokuratury tylko do jednego zaprzyjaźnionego urzędnika który w godzinach kiedy powinien pracować w swoim urzędzie to "wszczął własne śledztwo" - pani minister Paprocka twierdzi że to było ok i to minister Bodnar "powinien posypać głowę popiołem i złożyć czynny żal".
Aż mnie nie dziwi skala ich złodziejstwa - oni pewnie naprawdę wierzą że te pieniądze "im się należały" bo to oni są oświeceni i zawsze mają rację. Obrzydliwy typ ludzi.
#polityka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
źródło: OTYwL3VfMS9jY185ZWFmYy9wLzIwMjQvMTEvMTgvMTIwOS83OTkvYjA4ZWI2YTA2ZjBiNDRkNTg4MTNlYjJmN2JjZWU4ODQucG5n
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord