Wpis z mikrobloga

Siemka, po długiej przerwie z powodu operacji wracam na rower. Mam typową kolarkę, ale szukam chociaż minimalnych opon gravelowych żeby czasem móc chociaż troszkę gorsze trasy zrobić niż asfalt, tylko coś nie mogę ogarnąć, może coś doradzicie? U mnie maksymalnie wchodzi 700x28c #rower #kolarstwo #gravel
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Takiseziom na oponach szosowych 28C, fabrycznych od Tribana robiłem trasę ultramaratonu gravel i kręciłem kwadraty po lasach. Szukasz wymówek.
A tak serio to np. Panaracery Gravelking SS+ niby są w takich rozmiarach, ale raczej nie poprawi to Twojego komfortu.
  • Odpowiedz
@Takiseziom: zanim pod kwadraty kupiłem gravela, to trochę kilometrów nabiłem na szosie obutej w Schwalbe Durano Plus (28c). Latałem tym po wszystkim oprócz piachu (ale po piachu to nawet gravelową 38c średnio pojedziesz) - asfalty najróżniejszej jakości, lasy, polne drogi, szutry, czy inne sypane grubszym tłuczniem... Z racji, że ma grubą wkładkę antyprzebiciową, nawet znośnie tłumi odczucia z niedoskonałości nawierzchni, po której jedziesz. Całkiem miło ją wspominam.
  • Odpowiedz