Wpis z mikrobloga

Mireczki jak to jest z tym Zwift COG i virtual shifting? Mając trenażer Wahoo kick Core i tylko jeden rower potrzebuję COG czy samego pilota?

Mając standardowy bębenek shimano, trzeba stosować podkładki pod COG jak w przypadku kasety 9s?

Ta zębatka w COG jest wymienna czy po zajechaniu trzeba wymieniać całe ustrojstwo?

#zwift #trenazer #szosa
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukglo86: cog to tylko zębatka z ładną obudową, jest najmniej potrzebna w tym zestawie. Najważniejszy jest pilot, bo nim zmieniasz obciążenie.

A, i podobno Rouvy już ogarnęło jak to bezpośrednio obsługiwać.
  • Odpowiedz
  • 0
@ujdzie no właśnie pod ROUVY to chcę kupić. Jakoś aplikacjom nie wierzę i wolałbym mieć jakiś fizyczny guzik - czasami w ferworze jazdy trudno by było trafić na telefonie w odpowiedni guzik.
  • Odpowiedz
@ujdzie: @lukglo86 podepnę się do pytania, bo mam za sobą pierwszą jazdę na trenażerze i próbuję zrozumieć ekosystem. Wykonując treningi z zadaną mocą i w trybie ERG - po co zmieniać wirtualne biegi? Czy to ma zastosowanie tylko w nietreningowej jeździe bez ERG?

No chyba, że ERG jest tylko dla tych bez rąk, a prawilniacy zmieniają manualnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lukglo86: służę odpowiedzią. Zwift COG jest to zębatka z obrotowym pierścieniem - co obrót to odsunięcie zębaki o 0.5mm około. Po to żeby idealnie ustawić linię łańcucha.
Czy jest potrzebny? uważam, że tak! Jest o wiele ciszej niż na zwykłej kasecie, nie bawimy się w indeksację, zakładanie/zdejmowanie kasety itp. Bardzo wygodna sprawa.
Zwift Click - pilot do wrzucania lub zmniejszania obciążenia podczas jazdy na zwifcie. Symuluje 2x12, czyli mamy 24
  • Odpowiedz
  • 0
@Farmer_Joe dzięki za szczegółówą odpowiedź. Rozumiem, że jak zajadę zębatkę to muszę kupować nowego COG? Szczerze to też zbierałem info na własną rękę i nawet sam Click by mi wystarczył ale nigdzie nie da się kupić samego pilota.
  • Odpowiedz
@lukglo86: nie wiem ile musiałbyś jeździć żeby zarżnąć zębatkę na single speedzie :] zakładając że 1000 km w sezonie, to za 10 lat może COG będzie do wymiany :] Obecnie w sprzedaży jest V2 poprawiona wersja, cichsza oraz wytrzymalsza.
Nie widzę sensu szukania na sztuki, gdy całość to 330 zł ze strony zwifta. To razem fajnie działa jako taki mini eko system :]
Najlepiej do coga kupić nowy łańcuch, zawoskować
  • Odpowiedz
  • 0
@Farmer_Joe ok dzięki. No z 3kkm robię na sezon na chomiku więc w sumie i tak wyjdzie tyle co 3 kasety.
Szkoda tylko, że wrzucili to praktycznie pod koniec sezonu, już chyba zajadę kasetę i łańcuch do końca i na kolejny sezon zakupię COGa.
  • Odpowiedz
@lukglo86: ok inaczej :] na trenażerze raczej czas niż km się liczą. te 1k km to z moich statystyk, a czasowo to w sezonie trenażerowym wchodzi mi ok 120-140 godzin wychomiczonych. Tak czy inaczej cog starczy na pewno na bardzo długo.
Kupuj teraz i korzystaj!:]
  • Odpowiedz
@Farmer_Joe: to i ja się podepnę z pytaniem laika o COGa - w tej chwili mam nową kasetę i nowy łańcuch, docelowo kaseta na wiosnę ląduje w rowerze, żeby sobie współgrała dobrze z łańcuchem. Na trenażerze na tę chwilę robię ćwiczenia tylko w trybie ERG - po przesiadce z trenażera na tylne koło daje mi to masę frajdy (ale nie wykluczam w przyszłości free ride). Czy jeśli np. na przyszłą
  • Odpowiedz
@ozjasz2: coga zakładasz jak kasetę na trenażer i wsadzasz rower tak jak na trenażer. Tylko przerzutki wcześniej ustawiasz - mały blat i ciut mniej niż kasety. Na cogu jest regulacja która delikatnie wysuwa całego coga żeby idealnie wszystko było w linii. Cog jeśli pamiętam ma 14 zębów, więc nic nie kombinujesz z łańcuchem :]
  • Odpowiedz
  • 0
@Farmer_Joe jazda znacznie płynniejsza i cichsza. Nie ma też tej dziury przy zmianie przełożeń. COG'a wystawiłem na sprzedaż, przy napędzie który mam: 3x9 mam 9 takich COG'ów. Wcześniej też brakowało mi przełożeń na lekkich zjazdach, teraz te 24 przełożenia w zupełności wystarczają.
  • Odpowiedz