Wpis z mikrobloga

Jak ktoś chce sprzedać to teraz jest ten moment, aby obniżyć te 10-20%. Na wiosnę już tak będą robić może i wszyscy, bo nosacze tak mają, że różne taktyki realizują stadnie.

Ktoś mi tu zaraz będzie zarzucał, że chcę wywołać panikę. No cóż, miło by było.

#nieruchomosci
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: w wawie na balkonach wiszą banery sprzedam juz po kilka miesięcy. Ludzie widzą że są w piku cenowym albo sprzedadzą teraz albo kilka lat będą czekać na kolejną pompe
  • Odpowiedz
@mickpl myślisz, że 10% spowoduje, że teraz nagle ludzie zaczną kupować?

Przykładowo ten dom co był ostatnio za 3 mln. Jeśli będzie za 2,7 mln to cokolwiek zmieni?

Przecież były przypadki, że rok temu było coś za 2,5 mln i ktoś chciał kupić za 2 mln, a teraz obniżone na 2 mln, a kupiec za tyle nie chce i chciałby za 1,5 mln.

Te obniżki już były i to nic nie
  • Odpowiedz
@mickpl: niestety mam inne zdanie o nosaczach. Prawdziwy janusz w Polsce nie sprzeda taniej niż kupił choćby mieszkanie miał trzymać 20 lat puste aż mu zgnije. Tak samo jak ci nosacze od wynajmu wolą trzymać bez najemcy przez rok niż obniżyć cenę o 20%.
  • Odpowiedz
w wawie na balkonach wiszą banery sprzedam juz po kilka miesięcy

@Majki7: Sam to widzę w mojej okolicy. Widzę też ogłoszenia online które spadły po kilkadziesiąt tysięcy w ciągu miesiąca/dwóch.
  • Odpowiedz
@qwenti @mickpl to taki typowy golodupiec, któremu udalonsie zdobyć jakotaka popularność na wykopie. Fajna sprawa, nie powiem ale jak to się mówi, jak chce się coś osiągnąć to się słucha rad tych co już to osiągnęli. Także tego. Nie żebym hejtowal ale jest masa przykładów gdzie surowiec kosztuje grosze a produkt czy marża znacznie więcej. Patrz np. 1,5l wody w butelce za 2,5 podczas gdy z kranu 1000l kosztuje 10zl.
  • Odpowiedz