Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja dziewczyna chyba nieironicznie wierzy w te modne julkowe czary i nie wiem co o tym myśleć. Właśnie ze szczegółami opowiedziała mi, ze przeprowadziła jakiś rytuał który ma pomóc jej w zaliczeniu sesji. Niby to heheszki, ale jak sobie pomyśle ze dorosła osoba poświeciła czas żeby wygooglować jak to się robi, a potem rzeczywiście go przeprowadziła i wynik tego działania faktycznie wpłynął na jej stan psychiczny, to niestety czuje się jakbym miał do czynienia z jakimś prostakiem rodem ze średniowiecza... Nie wiem co myśleć. Czy powinienem się cieszyć, ze szedł trochę z niej ten stres czy może obawiać się, ze kiedyś mnie zostawi bo wróżka jej tak powie... Myślałem, że ludzie odchodząc od religii stają się bardziej świadomi, a okazuje się że prostu znajdują sobie innego bożka...

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #bekazlewactwa

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wykorzystaj sytuację i powiedz, że przed następną sesją musisz ją ukrzyżować i na tym krzyżu z nią pokopulować, żeby zdała, a pozniej znajdz sobie inną, nie ma za co( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rayslo: no nie mam pewnosci ale różnie się od chrzescijanow tylko w tym ze nie wierze w jednego spośród tysięcy bóstw, prawde powiedziawszy po stokroć bardziej wolalbym istniec po śmierci no ale nie istnienie nie jest takie najgorsze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wierze w zycie po smierci. czy istnieje wszechmocny stworca? byc moze, ale jeśli tak to nie mam powodów by sądzić że akurat dla naszego gatunku ludzkiego szykuje cos ponad to co doświadczamy na ziemi
  • Odpowiedz