Wpis z mikrobloga

Czy jest coś takiego na bookingu, że cena za noc maleje im bliżej jest terminu rezerwacji? Przykładowo czy cena za nocleg w miejscu X będzie tańsza jeżeli zarezerwuje noc na dzisiaj niż za dajmy na to 2 miesiące? Czysto teoretycznie powinno tak być skoro nie mają obłożenia to obniża cenę, żeby był jakikolwiek gość #booking #podroze #podrozujzwykopem #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stuparevic: Tak, mozesz te ceny sam zmieniac, badz zostawiasz to systemowi bookingu ktory dynamicznie je dostosowuje. Sprawdz ta sama oferte uzywajac trybu prywatnego.
  • Odpowiedz
Sprawdz ta sama oferte uzywajac trybu prywatnego

@Zulf: jeszcze nigdy nic mi to nie dało, a robię kilkanaście rezerwacji rocznie, jedyne co, to czasami cena dla urządzeń mobilnych lub oferta tylko dla urządzeń mobilnych jest atrakcyjniejsza
  • Odpowiedz
@red7000: ja ostatnio miałem 3 różne ceny: w chrome, w appce i w przeglądarce wbudowanej w messengera. I to 10-15% różnicy ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@stuparevic: Zdarza się, ale raczej na noclegach poza miastami. Jak robiłem road trip po usa to zamawiałem wszystko z wyprzedzeniem i okaząło się, że z dnia na dzień było by taniej.... Wyjątkiem są jednak wielkie miasta (np. Nowy Jork), gdzie obłożenie zawsze jest i miasteczka gdzie generalnie jest mało miejsc noclegowych (np. jakieś miasteczko odcięte od innych odległością 100/200km.
  • Odpowiedz
@Eweliinka: na pewno najgorsza była w chrome przy byciu zalogowanym na koncie z genius 3. Messenger niezalogowany był porównywalny z aplikacją. Już nie pamiętam gdzie było taniej
  • Odpowiedz