Aktywne Wpisy

mickpl +368
Ten argument przeciwko podatkowi katastralnemu, że "wiele starszych osób ma po kilka mieszkań" jest nie tylko zabawny XD ale też pokazuje kierunek wieloletniej polityki każdych rządów. Zawsze własne pokolenie lub pokolenie swoich rodziców. A co z kolejnym, jaka oferta dla młodych. Jeśli nie kataster to co, przecież to patologia, że na rynku z chronicznym niedoborem mieszkań nie ma obecnie żadnych mechanizmów, aby ludzie nie gromadzili po 12 jako lokaty kapitału.
#nieruchomosci
#nieruchomosci

Abismo +165
#majastasko
Wstawiła post z życzeniami dla Mężczyzn. Zawsze jak robi coś pozytywnego, nikt nie zwraca uwagi, więc wrzucam.
Wiele kobiet również tak myśli.
Życzę Wam, żebyście walczyli o swoje prawa i nie dali się zmusić do obowiązkowej służby wojskowej, bo urodziliście się jako mężczyźni.
Życzę Wam, żebyście chętnie korzystali z pomocy psychiatrycznej i psychologicznej, a ona była bardziej dostępna, żeby mniej Mężczyzn popełniało s---------o.
Życzę Wam, żeby toksyczna męskość została
Wstawiła post z życzeniami dla Mężczyzn. Zawsze jak robi coś pozytywnego, nikt nie zwraca uwagi, więc wrzucam.
Wiele kobiet również tak myśli.
Życzę Wam, żebyście walczyli o swoje prawa i nie dali się zmusić do obowiązkowej służby wojskowej, bo urodziliście się jako mężczyźni.
Życzę Wam, żebyście chętnie korzystali z pomocy psychiatrycznej i psychologicznej, a ona była bardziej dostępna, żeby mniej Mężczyzn popełniało s---------o.
Życzę Wam, żeby toksyczna męskość została

źródło: 20250310_114021
Pobierz
Cześć
Biorę 2 dni od psychiatry (adhd stwierdzone na zwykłej prywatnej konsultacji + objawy depresyjne) medikinet 10mg cr + zwykły 10mg i uczucie jak by dobra kawa weszła (nie mieszam z kawą aby sprawdzić działanie leku). Z bycia flegmatycznym zrobiłem się bardziej energiczny i trochę więcej chęci do robienia rzeczy co na plus bo miałem ogromny problem aby zabrać się za robienie. Jak by ktoś obserwował z zewnątrz mnie to stałem się bardziej naspeedowany czyli bardziej jak typowy adhdowiec. Zależało mi głównie aby wyciszyć umysł i móc się skupić na pracy przy komputerze (to mój główny problem z którym sobie nie radzę) i tutaj ciężko mi stwierdzić czy działa czy placebo
Jak według Was upewnić się że faktycznie działa na mnie tak jak powinno bo już sam nie wiem? Wziąć na raz większą dawkę? Znam objawy jakie powinny wystąpić i z tym skupieniem nie wiem czy sobie nie wkręcam skupienia bo tego mocno oczekuje
Pozdrawiam!
@patryk-chojecki: Jeżeli wcześniej piłeś regularnie kawę to odstawiając ją zepsułeś eksperyment, bo odstawienie kawy też ma wpływ na sprawność psycho-fizyczną.
To może być początkowe działanie leku, które później się zmniejszy lub zniknie.
@patryk-chojecki: bierz zgodnie z zaleceniami. Działanie może się szybko osłabić, jeżeli dawka jest za mała dla Ciebie, a sądząc po działaniu nie ma sensu brać więcej. To tylko bardziej Cię "naspeeduje". Za duża dawka to nasilenie objawów jakie miało koić, plus inne niechciane działania. Bierz sobie spokojnie, zgaduje że lekarz powiedział, że będziecie szukać optymalnej dawki, więc trzymaj się zaleceń i jak masz zwiększać, to zwiększaj tak
@patryk-chojecki:
źródło: 40200858
Pobierzźródło: 360_F_295852492_5yzaTEWzbhr6tXTRsqIBqJPKxCrpzl2u
Pobierzźródło: Methylphenidat_und_andere_Tabletten
Pobierz@SaintWykopek: La Scala