Wpis z mikrobloga

#adhd #metylofenidat #medikinet #depresja #psychiatra
Cześć
Biorę 2 dni od psychiatry (adhd stwierdzone na zwykłej prywatnej konsultacji + objawy depresyjne) medikinet 10mg cr + zwykły 10mg i uczucie jak by dobra kawa weszła (nie mieszam z kawą aby sprawdzić działanie leku). Z bycia flegmatycznym zrobiłem się bardziej energiczny i trochę więcej chęci do robienia rzeczy co na plus bo miałem ogromny problem aby zabrać się za robienie. Jak by ktoś obserwował z zewnątrz mnie to stałem się bardziej naspeedowany czyli bardziej jak typowy adhdowiec. Zależało mi głównie aby wyciszyć umysł i móc się skupić na pracy przy komputerze (to mój główny problem z którym sobie nie radzę) i tutaj ciężko mi stwierdzić czy działa czy placebo
Jak według Was upewnić się że faktycznie działa na mnie tak jak powinno bo już sam nie wiem? Wziąć na raz większą dawkę? Znam objawy jakie powinny wystąpić i z tym skupieniem nie wiem czy sobie nie wkręcam skupienia bo tego mocno oczekuje
Pozdrawiam!
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie mieszam z kawą aby sprawdzić działanie leku

@patryk-chojecki: Jeżeli wcześniej piłeś regularnie kawę to odstawiając ją zepsułeś eksperyment, bo odstawienie kawy też ma wpływ na sprawność psycho-fizyczną.

Z bycia flegmatycznym zrobiłem się bardziej energiczny i trochę więcej chęci do robienia rzeczy co na plus bo miałem ogromny problem aby zabrać się za robienie.

To może być początkowe działanie leku, które później się zmniejszy lub zniknie.
  • Odpowiedz
Biorę 2 dni

@patryk-chojecki: bierz zgodnie z zaleceniami. Działanie może się szybko osłabić, jeżeli dawka jest za mała dla Ciebie, a sądząc po działaniu nie ma sensu brać więcej. To tylko bardziej Cię "naspeeduje". Za duża dawka to nasilenie objawów jakie miało koić, plus inne niechciane działania. Bierz sobie spokojnie, zgaduje że lekarz powiedział, że będziecie szukać optymalnej dawki, więc trzymaj się zaleceń i jak masz zwiększać, to zwiększaj tak
  • Odpowiedz
@patryk-chojecki: też miałem ten sam problem zacząłem brać medikinet żeby się uspokoić a ten mnie jeszcze bardziej wystrzelił, że juz całkiem nie mogłem na miejscu wysiedzieć i co za tym idzie jeszcze trudniej było mi się za cos zabrać... odstawiłem bo to bez sensu. Co ciekawe dostałem Dulsevie na depresje i ten lek mnie wyciszył, ale w taki sposób ze najchętniej bym leżał cały dzień i nic nie robił, wiec
  • Odpowiedz
@patryk-chojecki to ciekawe bo ja chodzę od roku do tego samego psychiatry i z jej obserwacji wynika że też mogę mieć adhd, ale ciężko mi się z tym zgodzić bo ja u siebie nie obserwuję objawów(tylko jeden taki, że od roku nawet na lekach mój stan psychiczny nic się nie poprawił) no i zastanawiam się czy to jakieś naciąganie mnie na hajs żebym przychodził do niej czy rzeczywiście mam to adhd
  • Odpowiedz