Wpis z mikrobloga

1. Kończysz pracę, odbierasz dziecko z przedszkola i jedziesz do domu.
2. W drodze do domu widzisz że jakiś debil w czerwonej Hondzie próbuje wyprzedzić ciężarówkę.
3. Hamujesz żeby wpuścić debila.
4. Debil w Hondzie orientuje się że przed ciężarówką jedzie jeszcze inny samochód i się nie wyrobi.
5. Życie Hondziarza jest najważniejsze wiec wykonuje on manewr PIT na jadącym przed ciężarówką samochodzie.
6. Manewr się udaje, Hondziarz bezpiecznie się chowa a 'zamulaczka' sprzed ciężarówki zostaje zepchnięta na Twój pas.
7. Umierasz Ty razem ze swoim dzieckiem oraz 'zamulaczka' mimo że żadne z was nie popełniło jakiegokolwiek błędu.

Rezultat operacji "czerwona Honda szybsza niż wygląda":
3 trupy

https://www.ratownictwo.opole.pl/2025/02/smiertelny-wypadek-na-dk88-strzelce-opolskie-sieroniowice-nie-zyja-trzy-osoby-w-tym-dziecko/

#polska #wydarzenia #polskiedrogi #wypadek #polscykierowcy #majtczak nr 2
Nutaharion - 1. Kończysz pracę, odbierasz dziecko z przedszkola i jedziesz do domu.
2...

źródło: 45-1

Pobierz
  • 441
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@cwlmod ty już się wykazałeś jakim jesteś wspaniałym kierowca nie potrafiąc uniknąć kolizji mając mnóstwo czasu na reakcje. Do tego wjechałeś na żółtym świetle gdzie spokojnie mogłeś się zatrzymać. Do tego ruch w Polsce jest prawostronny a ty jako ten zajebjsty kierowca chyba o tym zapomniałeś.
  • Odpowiedz
a on nawet nie zredukuje biegu przed tym wyprzedzaniem bo panie, redukcja z piątki na trójkę, kto to widzioł.

@Krupier: ale "piraci" czy "z-----------e" walą autami do odcięcia. Takie podejśćie powodują właśnie "przeciętni" kierowcy. Brainlety/NPCty za kółkiem.
  • Odpowiedz
ktos popełnił błąd przy wyprzedzało i skończyło się jak się skończyło

@cwlmod: ty to błędem nazywasz? Trzy osoby nie żyją. Przecież ulica to nie tor wyścigowy. A jak jeździsz, to niestety pewne rzeczy trzeba przewidywać, a nie jeździć na zasadzie, bo się zmieszczę. Tym razem tego zabrakło i nie żyją trzy osoby. Bo gość z Hondy uważał się za szybkiego i wściekłego. Mam nadzieje, że z więzienia nie wyjdzie -
  • Odpowiedz
@cwlmod: Karol, Królu złoty, ja myślałem że ty tylko na wykopie takie głupoty p--------z ale jak zobaczyłem wysrywy jakiegoś randoma pod pierwszym lepszym motoryzacyjnym postem na fb to od razu wiedziałem od kogo wy są xD
  • Odpowiedz
Tagujesz majtczaka a nie ma ten wypadek żadne związku

@cwlmod: co? ma bardzo wiele. brawura, nadmierna predkosc, niskie umiejetnosci prowadzenia samochodu. do tego przez to wszystko gina ludzie.
  • Odpowiedz
@sidhellfire:

Czemu wszyscy tego dekla nie mają na czarnej? W każdym temacie prowokacje na poziomie gimbohumoru.

Właśnie tego nie rozumiem. Po pierwszej wypowiedzi cwelmoda jaką przeczytałem chłop wylądował u mnie na czarnej i problem rozwiązany. Dyskusja z tym typem jest jak zapasy ze świnią w błocie.
  • Odpowiedz
@Nutaharion więcej fotoradarow, policji na drogach i wyższe mandaty, jazda bez uprawnień obowiazkowa odsiadka. Inaczej małpy nigdy się nie naucza. Plus jeszcze nagrywać na kamerki debili i zawsze zglaszac
  • Odpowiedz
5. Życie Hondziarza jest najważniejsze wiec wykonuje on manewr PIT na jadącym przed ciężarówką samochodzie.

@Nutaharion: ja bym do tego nie dorabiał jakiejś filozofii, że on sobie w tym momencie pomyślał, że jego życie jest ważniejsze. W takich sytuacjach się nie myśli, tylko działa instynktownie. Jak masz przed sobą perspektywę czołowego zderzenia, to s---------z na bok. Nie myślisz, czy z boku jest inne auto, albo rów, tylko zjeżdżasz.
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty

@Krupier: czyli uważasz, że jak ktoś będzie jechał załóżmy 139km/h i będziesz go wyprzedzał z prędkością 140km/h co sprawi, że będziesz go wyprzedzał przez 7 minut jest okej?

Tak, jest okej. I tak szybciej nie możemy jechać więc co
  • Odpowiedz