Wpis z mikrobloga

1. Kończysz pracę, odbierasz dziecko z przedszkola i jedziesz do domu.
2. W drodze do domu widzisz że jakiś debil w czerwonej Hondzie próbuje wyprzedzić ciężarówkę.
3. Hamujesz żeby wpuścić debila.
4. Debil w Hondzie orientuje się że przed ciężarówką jedzie jeszcze inny samochód i się nie wyrobi.
5. Życie Hondziarza jest najważniejsze wiec wykonuje on manewr PIT na jadącym przed ciężarówką samochodzie.
6. Manewr się udaje, Hondziarz bezpiecznie się chowa a 'zamulaczka' sprzed ciężarówki zostaje zepchnięta na Twój pas.
7. Umierasz Ty razem ze swoim dzieckiem oraz 'zamulaczka' mimo że żadne z was nie popełniło jakiegokolwiek błędu.

Rezultat operacji "czerwona Honda szybsza niż wygląda":
3 trupy

https://www.ratownictwo.opole.pl/2025/02/smiertelny-wypadek-na-dk88-strzelce-opolskie-sieroniowice-nie-zyja-trzy-osoby-w-tym-dziecko/

#polska #wydarzenia #polskiedrogi #wypadek #polscykierowcy #majtczak nr 2
Nutaharion - 1. Kończysz pracę, odbierasz dziecko z przedszkola i jedziesz do domu.
2...

źródło: 45-1

Pobierz
  • 441
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlatego że wytykam ludziom głupotę?

@cwlmod: jesteś paliwodą tagu motoryzacja. Jakieś zaburzenie stoi za tobą i tyle. Ja to nawet nie jestem na, ciebie zły, bo wiem, że choroba nie wybiera. Zdrowiej mordeczko!
  • Odpowiedz
tu chodzi o j-----e na hajs zwykłych ludzi, którzy jadą prędkością adekwatną do warunkó

@gandalf_rzulty: Limity ustalane są na podstawie nawierzchni, ewentualnych problemów i wielu innych czynników a nie na podstawie myślenia janusza z bwm "adekwatna prędkość do warunków"

Nie chcesz mandatu to mam radę, jeździj przepisowo i cię te wstrętne policjanty nie złapią.
  • Odpowiedz
Brzmi jak wjazd do Radomia od strony Wawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cwlmod: to jest akurat wjazd do Piotrkowa Trybunalskiego z Sulejowa, z resztą wyjazd taki sam pały się czają na Orlenie, a na wjeździe za krzakami. To jest po prostu rozbój w biały dzień, żeby drogówka tam stała codziennie.

jakkolwiek jestem za tym, by takich Majtczków j---ć do spodu aż się odechce takiej brawury na
  • Odpowiedz
Ja dzisiaj wyprzedziłem takiego gościa co jechał za wolno.

@MajorKusiol: nie najezdzajac na ciebie to zastanawia mnie jedna rzecz - co wg ciebie znaczy za wolno? Bo mi sie to nie klei. Czy za wolno znaczy wolniej niz osoba ktora jedzie za mna? Wolniej niz kilka samochodow ktore jada za mna?

W drodze poza miastem / obszarem zabudowanym, zawsze jeźdżę trochę szybciej, bo wszyscy jeżdżą trochę szybciej (policja też), bo
  • Odpowiedz
Jak jedziesz 140, a chcesz wyprzedzić typa co jedzie 130 to daj już 150, wyprzedź dynamiczniej

@gandalf_rzulty: a niby dlaczego to ja mam się dostosować do z-----------a, a nie z----------z do mnie? Chyba niepoważny jesteś.

wyprzedź dynamiczniej i zjedź na prawy, a jak ktoś chce łamać przepisy i jechać 200 to niech je łamie, od pilnowania dróg jest policja

@gandalf_rzulty: nie, nie zrobię tego bo jaśnie panicz z
  • Odpowiedz
Limity ustalane są na podstawie nawierzchni, ewentualnych problemów i wielu innych czynników a nie na podstawie myślenia janusza z bwm "adekwatna prędkość do warunków"

@PiersiowkaPelnaZiol: NO NIE TYPIE XD

mówisz chyba o nowowybudowanych autostradach, tam faktycznie przy projekcie budowy drogi biorą już udział drogowcy po studiach, ludzie którzy mają coś we łbie. Ale to dlatego, że Unia tego bardzo pilnuje. Tam gdzie Unia już nie pilnuje dróg jest cyrk jak był 10
  • Odpowiedz
Limity ustalane są na podstawie nawierzchni, ewentualnych problemów i wielu innych czynników a nie na podstawie myślenia janusza z bwm "adekwatna prędkość do warunków"

@PiersiowkaPelnaZiol: jedno nie wyklucza drugiego. Dziwię się, że nie widzisz tego, że drogi to kolejna sytuacja do dymania kierowców na hajs. Jakby co, nie zaprzeczam temu, co napisałeś.
  • Odpowiedz
@GammaQlaff: mów mu po imieniu, a nie tak brzydko - może Mateusz przestanie się wtedy denerwować ( ͡ ͜ʖ ͡)

Jak patrzę na niego, to jednak trochę przez życie doświadczony ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
w gruncie rzeczy to osiągnął co chciał, czyli uratował swoje życie.

Powinien był nic nie robić w tej sytuacji, czy co?

@Bover: no, uratował mordując kogoś, zajebiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Rezultat operacji "czerwona Honda szybsza niż wygląda":

@Nutaharion: masz gdzieś foto tej hondy? bo równie dobrze ten Błażej czy inny sprawca mógl jechać jakims CRV albo innym HRVem :D ale wtedy nie pasuje do narracji "z-----------a". Już pomijam, że brak odstępu ciężarówki od auta poprzedzającego został totalnie przemilczany
  • Odpowiedz
@Yelonek: ciekawski jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ot po prostu wiem, że jest Mati, może się chłop ogarnie jak ktoś się do niego normalnie po imieniu zwróci ¯\(ツ)/¯

( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod ty za to zgłaszasz każdy nie przychylny post na Twój temat (nie dziwię się że sobie nje radzisz z tym hejtem który się tu na ciebie wylewa), ale cóż słaba psychika... Aż dziwne bo taka niemiernota drogowa jak ty powinna sobie radzić z problemami ale wychodzi na to że jednak ego liche.
No ale twój bordo kolor nicku wszystko wyjaśnia
  • Odpowiedz