Wpis z mikrobloga

@ATAT-2: o ile oczywiście jestem wielkim przeciwnikiem dopłat do deweloperów. To stan jak na zdjęciu wynika tylko i wyłącznie z braku planów zagospodarowania przestrzennego. Deweloper zawsze wybuduje najtaniej i z jak najmniejszą ilością użyteczności publicznej. Bo po prostu na tym więcej zarobi.

Niech się urzędasy biorą do roboty, a my tych urzędników rozliczajmy przy urnach.

Polecam film o Miasteczku Wilanów, tam też ładowano przedszkola w miejscach, gdzie równie dobrze mogłaby
kowad - @ATAT-2: o ile oczywiście jestem wielkim przeciwnikiem dopłat do deweloperów....
  • Odpowiedz
@kowad kanał tego gościa można generalnie polecić każdemu, może jest głównie o warszawie ale pokazuje sporo jeśli chodzi o architekturę na przestrzeni lat. jedyny minus - rzadko wpadają filmy
  • Odpowiedz
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: no nie wiem czy gdyby deweloper tam wj*bał zamiast tego jakiś parking to by albo kawał trawy to by było drastycznie lepiej. Najwyraźniej Polacy kochają drogie małe mieszkania bez żadnych udogodnień na osiedlu, skoro coś takiego się sprzedaje
  • Odpowiedz
@kowad o to to. Ludzie zapominają że deweloper działa w granicach prawa. Jeśli wybudował takie g---o to znaczy, że przede wszystkim winny jest urzędnik, bo pozwolił na coś takiego. Gdyby ludzie robili zdjęcia takich cudów i wysyłali do urzędu miasta wyzywając urzędników od kretynów to może by te leniwe k---y w końcu wzięły się za robotę. Presja ma sens
  • Odpowiedz