Aktywne Wpisy

Koobik +3
Szanowna nocna brać, mam trudny temat do rozgryzienia.
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe
DZIENNA NIE MOZE KOMENTOWAĆ
#psiarnia #policja #problemypierwszegoswiata
Niecałe

adamsowaanon +13
Śmieszy mnie to gadanie że USA upadnie lub Chiny ich wyprzedzą.
Od 200 lat ludzie masowo wyjeżdżają do USA, z całego świata,
Skośnookie, ruskie też do tego zgniłego zachodu przez Darien gap,wszyscy tam jadą,
Jakoś nie widzę żeby Amerykanie lub Europejczycy wyjeżdżali w takiej skali do Chin, Rosji, Indii
Do
Od 200 lat ludzie masowo wyjeżdżają do USA, z całego świata,
Skośnookie, ruskie też do tego zgniłego zachodu przez Darien gap,wszyscy tam jadą,
Jakoś nie widzę żeby Amerykanie lub Europejczycy wyjeżdżali w takiej skali do Chin, Rosji, Indii
Do

źródło: 1000013685
Pobierz
Komentarz usunięty przez moderatora
Zarobi się tak z 350 euro na porannej zmianie.
Czy się opłaca? Nie bardzo. Jak się nie będziesz wychylać z baraku i będziesz wydawać pieniądze tylko na jedzenie i to bardzo oszczędnie to ze 150 EUR na tydzień może odłożysz, ale za to będziesz mieszkał w pokoju z losowymi ludźmi z przydziału.
No właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tj. może nie przy najniższej, chyba, że się mieszka z rodzicami, ale to 1-1,5k PLN różnicy to w sumie nic.
Jakby dobrze pokombinować w Polsce to można np wynająć kawalerkę w kamienicy Bytomiu za 1k i jeździć do Gliwic, gdzie na strefach płacą i po 5k jak się ma dwie sprawne ręce albo wynająć pokój na linii przejazdu pracowniczego
W sensie w Holandii, Dąbrowie czy Gliwicach? W Holandii pracowałem w trzech miejscach, mieszkam w GZMie, a stawki w tych firmach nie są tajemnicą.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jakby kupować tylko w promocji, gotować z najtańszych produktów coś prostego na zapas i pakować w pojemniki to w sumie i tak ciężko byłoby się wyrobić w niecałych 13 EUR na dzień, sam chleb i dodatki do chleba to tak z 6+ EUR, a inne produkty też tanie nie są.
Plus często nie ma się możliwości by swobodnie gotować bo przy współdzielonej kuchni ludzie zaczną marudzić, że za dużo
Jezeli jestes sprytny i oszczedny to i za 100 euro tygodniowo
@Tooca_rev:
Chyba w 2015.
Teraz jest w ch*j drogo, a zarobki poszły w górę tylko teoretycznie. Z 2023 na 2024 dostałem jakieś 60 centów podwyżki, a zarabiałem jakieś 25 euro na tydzień
A tak właściwie to po co mnie o coś pytasz, skoro ewidentnie sam wiesz lepiej, typie?
Z kolei 680 EUR na miesiąc za łóżko w baraku i ubezpieczenie to jakieś 2800 PLN, w PL łóżko w kwaterze pracowniczej to 500 PLN i co z tego? (
Mieszkam na stale 4 lata juz i wiem i widze jak ceny ida w gore, zgodze sie ze jest drozej. Ale w 2020 jak bylem pierwszy raz w nl na kilka miesiecy by sobie dorobic i odlozyc, to wydawalem srednio 50euro na tydzien na zarcie. Zyjac skromnie, i mialem spory zapas produktow
A i jeszcze jedno. Jak wyglada sprawa z autostradami w niemczech i holandi? Tam są jakieś winiety czy cos? płatne czy darmowe? Na necie piszą tak czy tak a rzeczywistość moze być inna