Aktywne Wpisy

szyderczy_szczur +114
Voyager 1 jest 24 mld km od Ziemi i dalej jest z nim łączność! Sygnał leci ok. 22 godzin
Niesamowite to jest
#technologia #kosmos
Niesamowite to jest
#technologia #kosmos

źródło: u1t5N0
Pobierz
sekreet 0
W jakie najlepsze gry przeglądarkowe graliście?
Nie doceniłem jak wiele mogą dać w życiu znajomości. W liceum wytworzyłem sobie światopogląd, że w zawodach technicznych liczy się tylko czysty skill. Teraz na studiach zasuwam i wymagam od siebie bardzo dużo, żyję w zasadzie w całkowitej samotności i oddałem się tylko szlifowaniu skilla. Mocno się jednak zdziwiłem, bo niedawno dowiedziałem się, że taki jeden znajomy z infy po słabszej uczelni właśnie dostał #pracait jako #programista15k junior backend developer. Patrzę na jego githuba, a tam widzę jedynie szczątkowe rest api dosłownie niczym przekopiowane z tutoriala microsoftu i do tego apka MVC jak z youtubowego tutoriala. Poza tym 0 aktywności na githubie, a nawet dowiedziałem się od innych znajomych, że ten gość im się opierdzielał na projektach zespołowych i prawie nic nie robił ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jego brat akurat już jest wymiataczem i ma prawie 10 lat stażu więc może to była jego furtka? Jak widać nie na samym skillu człowiek jedzie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Po co ludzie ktorzy umieją śpiewac idą do mam talent? Żeby pokazać swoje zdolnosci szerszej publicznosci. Sam mam w rodzinie siostrzenice ktora spiewa jak gwiazda estrady a robi to w domu a nie publicznie. Chodzi do normalnej roboty.
Jak krecisz sie wsrod ludzi to z byle jakimi zdolnosciami gdzies sie zahaczysz a ty geniusz IT bedziesz
@UltraKnur20000: dobrze podsumowałeś bardzo duży problem branży IT i nieporadnych programistów, którzy nie potrafią się komunikować nawet na najbardziej podstawowym poziomie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i przy okazji owszem, znajomości dużo znaczą. Jeżeli mam jakiegoś znajomego z roboty i mogę przyjsć do managera i powiedzieć mu "ręcze za tego człowieka, jest dobry w swojej robocie, bierzcie go od razu" to
A projekty zespołowe na uczelni to też nie jest żaden dowód, że ogarniasz i dowieziesz coś biznesowo. Clue techniczne da się bardzo szybko nauczyć zazwyczaj, a reszta czasu to potem w większości jakieś napieprzanie SPOJa czy nudne wypełnianie zadań
@mirko_anonim: ale skoro Ty sam jak to ująłeś szlifujesz LATAMI czysty skill, to przecież powinieneś być wymiataczem co na spokojnie dostanie sobie pracę w jakieś TOP korpo typu google, albo będziesz wymiatał na zlecenie dla klienta na zagranicznych stawkach
więc co Cię boli, że
więc
@mirko_anonim: a co to za cope? Możliwe, że tak jest. Możliwe, że po prostu spamował CV jak po*****y i umiał dobrze znaleźć robotę. Wielu programistów stresuje szukanie pracy i biorą pierwsze co wpadnie a najwięcej ofert jest od januszy i korpo, którzy mają wiecznie otwarte oferty, żeby złowić dużo tanich pracowników
Poza