Wpis z mikrobloga

Sejm rozważa projekt ustawy, który przewiduje karę do trzech lat więzienia za propagowanie ideologii Stepana Bandery.

Nowelizacja ustawy o Instytucie Pamięci Narodowej i Kodeksu karnego zrównuje banderyzm z komunizmem i faszyzmem . Inicjatorzy projektu ustawy twierdzą, że za tragedię wołyńską odpowiada nacjonalizm ukraiński.

Ustawę popierają PiS, Konfederacja i Polskie Stronnictwo Ludowe, natomiast krytykują ją Koalicja Obywatelska i Polska 2050.

#ukraina #wojna #rosja
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pokojowa pięknie, to jeszcze tylko podobną karę za sianie kacapskiej propagandy wtedy mam nadzieję że wszystkie wysrywy produkowane przez wykopowych prawdziwych polskich polaków z polski by zniknęły
  • Odpowiedz
@Stabilizator najlepiej by było gdyby zrobili porządek z ukraińską propagandą ale też z kacapska, w przypadku tej drugiej obawiam się że będziesz pierwszy do odsiadki bo patrząc na twoje posty ty produkujesz taką ilość wysrywow ze głowa mała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jeszcze tylko podobną karę za sianie kacapskiej propagandy

@Atryu: Przecież wg tuzów intelektualnych z tych tagów jechanie z banderowcami to właśnie literalnie ruska propaganda. Onucą czy tam watnikiem stajesz się tu dokładnie w tym momencie, kiedy nie podoba Ci się gloryfikowanie Świntego Stjepana i barw AC Milan.
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari Nie wiem o czym mówisz, wielokrotnie wypowiadalem sie w podobnym tonie o banderowacach co o wielkiem strategu wodzu 2 armii swiata, nigdy ze strony ukrainskiej propagandy nie czulem sie atakowany natomiast ta kacapska rozsiewewa takie ilosci bzdur ze naprawde zalosne jest to czytac juz nie mowiac o tym ze wolyn to masakra ktora miala miejsce w przeszlosci a kacapy w tym momencie morduja i atakuja swojego sasiada, juz nie mowiac
  • Odpowiedz
@Pokojowa: I ja też wystosuję krytykę.

Co oni dokładnie chcą zakazać? Zakazać kultu Bandery czy jego poglądów? Jeśli chcą zakazać jego kultu to jest bez sensu, o tym dlaczego kawałek dalej. Jeśli chcą zakazać jego poglądów to też bez sensu, bo ustawy zakazujące nawoływania do mordów, pochwalania mordów i propagowania systemów totalitarnych już są. On miał takie poglądy i jeszcze działał na tym polu, ale co to zmienia, kiedy naszym
  • Odpowiedz
@Stabilizator mam wysłać linka po prostu do twojego profilu ? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja ci już z 10x mówiłem że wyśmiewam obie propagandy a to że te kacapoidalna jest jakieś 10x głupsza i powoduje więcej śmiechu to wiesz
  • Odpowiedz
@Pokojowa: Ale jak to, przecięz już narodowcy jeszcze w ramach Kukiz 15 przeforsowali ustawe antybanderowska kilka lat temu. Wtedy mówili, że to wielki sukces, ktory rozwiazuje temat. Czyżby wtedy jednak nie mówili prawdy?
  • Odpowiedz
@Atryu: No właśnie tak to wygląda. Wołyń straszna tragedia, ale teraz nie rozdrapujmy ran, bo wojna. Bandera i upa zbrodniarze, ale mądrzejsze o tym teraz nie mówić, bo po wojnie Ukraińcy będą mieli nowych bohaterów itd. Prawda jest taka, że to nigdy nie zostanie odpowiednio rozliczone, bo Ukraińcy będą bronić się przed tym rękami i nogami, wymuszać "kompromisy" będące w praktyce symetryzmem w upamiętnieniu ofiar i katów, żeby tylko zachować
  • Odpowiedz
@EnzoMolinari: ale ty pier... xD masakra, gdzie ja cos takiego napsialem - jedynie co mowie od dawna to naszym glownym wrogiem jest rosja i w naszym inteersie jest gruzowanie tego raka w najwiekszej ilosci to czy rekami ukraincow, bialorusinow czy reptalian to juz bez znaczenia, wolyn jest bardzo bardzo wazny ale zniszczenie rosji jest jakies 10x wazniejsze, wiec przestan pan juz produkowac te bzdury bo sie tego czytac nie da
  • Odpowiedz
@Atryu: Który fragment uważasz za bzdury czy pier...nie? Jedno wyklucza drugie? Ukraińcy uciekną z frontu, jeśli przestaną robić fikołki historyczne? Jeżeli tak, to nie szkoda mi ich. Wszystkie cywilizowane narody przyznały się do swoich niechlubnych kart historii, posypały głowę popiołem i odcięły się od tego, ale wg ciebie płatki śniegu z Ukrainy nie mogą przestać śpiewać banderowskich piosenek, bo wpadną w depresję i przestaną bronić się przed Rosją. Może ty
  • Odpowiedz
jestem przeciwnikiem czczenia bandery i nikt mnie jeszcze kacapem nie nazwał

@KsiazePodziemi: Nie siedzę tu od wczoraj. Jak jest wpis na tagu o kolejnym happeningu rossonerich, to plusuje to zazwyczaj max 5 osób. Piwniczaki z mikrobloga są tak zesrane wizją wojny, że własne matki by sprzedały, żeby tylko nie zdenerwować Ukraińców.

tez to, że największy odklejeniec tagu ci plusuje wpisy, a ty jemu

Ja plusuję za content a nie za
  • Odpowiedz