Aktywne Wpisy
Muszę się pożalić, chory kraj chore prawo, ostatnio potraciłem babkę na pasach, baba se wbiegła jak gdyby nigdy nic kompletnie na nic nie patrząc. Po jej stronie był korek pole widzenia mocno ograniczone i wiem ze ja powinienem zachować szczególną ostrożność, ale w pale mi się nie mieści jak można wbiegać na pasy prawie ze wprost pod jadący samochód, babka spojrzała w prawo dopiero jak już była przed samą maską i tak

dudi-dudi +284
-Tato ale jak kulig bez śniegu?
-synek bierz kumpli i nie mów nic matce, może nie zauważy.
#zabawa #dziec #zonabijealewolnobiega #dziecinstwo
-synek bierz kumpli i nie mów nic matce, może nie zauważy.
#zabawa #dziec #zonabijealewolnobiega #dziecinstwo

źródło: temp_file8846497379850762879
Pobierz
Moja dziewczyna regularnie wraca z pracy z dużymi emocjami, które wylewa na mnie. Przykład z dzisiaj: od otworzenia drzwi zaczyna podniesionym głosem, właściwie krzykiem opowiadać o jakiejś sytuacji z pracy. Strasznie męczą mnie te wybuchy bo po skończonej pracy chce odpocząć i spędzić czas spokojnie bez nadmiernych emocji i krzyku. Jednocześnie wiem że ona potrzebuje tego “wylania się”. Jak to pogodzić? Totalnie nie radzę sobie z tymi momentami bo krzyk i podniesiony głos włącza we mnie mechanizm obronny w którym się izoluje z tej rozmowy i nie chce jej kontynuować co z kolei ją doprowadza do płaczu bo znowu mam w------e i jej nie słucham.
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Co Ci ten mireczek zrobił że na taką minę go wysyłasz :D
@mirko_anonim:
Po prostu z nią pogadaj. Powiedz że chciałbyś żeby Ci opowiadała o swoim dniu i mogła się wyżalić ze wszystkiego, ale podniesiony głos przeszkadza w komunikacji.
W rozładowaniu złych emocji z pracy bardzo pomaga wysiłek fizyczny. Może zaproponuj jej wspólną siłownię? Kup jej bieżnie lub trenażer do roweru jeśli masz miejsce w mieszkaniu.
Moja najlepsza z małżonek gdy jest w-------a po pracy, to od razu jedzie na basen.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim:
1. wprowadzasz zakaz mówienia do ciebie krzykiem. jeśli się zapomni to ją upominasz. jeśli ma to w dupie to wypad. to jest podstawa niepatologicznego związku.
2. wprowadzasz zakaz narzekania od razu po przyjściu z pracy. najpierw czas na czułości i pozytywne sprawy. słuchanie narzekania możecie zostawić na czas obierania ziemniaków czy coś.
3. musisz dać jej do zrozumienia że tworzy zbyt dużo negatywnej energii ( ͡° ͜ʖ ͡°