Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +147

troglodyta_erudyta +141
Pora na kolację, daj mie śwagier z metr podwawelskiej.
#jedzzwykopem
#jedzzwykopem
źródło: temp_file3138547709909230390
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file3138547709909230390
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam internet z Korbanku, PlayStation wyrzuca mi informację o typie NAT 3. Przez to nie mogę grać zdalnie za pomocą PS Remote Play. Nie wiem jak to obejść. Czy też macie ten problem u tego dostawcy netu? Próbowałem forwardować porty i ciągle kicha. Chciałem kupić PS Portal ale nie ma to żadnego sensu kiedy nie podłączę się poza domem do konsoli.
#siecikomputerowe #internet #konsole
EDIT: chodzi mi o to, czy Twój ISP udostępnił Ci publiczny IP. Jeśli tak, to trzeba go przypisać do PS4 i dopiero włączyć forwardowanie portów. PS4 musi być jasno widoczne spoza sieci, ze stałym, publicznym adresem IP.
Potrzebuję stałego IP zewnetrznego?
Muszę zaznaczyć, że sam tego nie robiłem - bazuję na znalezionych w necie informacjach nt. tego problemu, np tutaj. Nie jest więc to sprawdzony przeze mnie sposób, dlatego przemyśl sprawę, zanim wydasz jakieś pieniądze.
źródło: IMG_6934
PobierzTak, publiczny adres jest wymagany ale nie musi być staly, może być dynamiczny.
NAT 1 to bezpośrednio przypisany publiczny adres do konsoli bez routera jako pośrednika
NAT 2 to konsola wpięta do neta przez router
Nat 3 to już jakaś głębsza pętla i nie jasne połączenie do neta, obstawiam
Who is my ip: My Public IPv4:83.168.xx.xx
IP z routera: 10.7.xxx.xxx
Czyli twój router robi sieć lokalna, która jest wpięta w sieć lokalną dostawcy i dopiero wychodzi na świat.
A jaka maska jest na tym 10.7? /24 czy większa? Odłącz kabel od WAN i wepnij w konsole i zobacz czy zadziała
Maska 255.255.252.0