Aktywne Wpisy
bawelna100pro +106
Hurrr durrrr zetki j----e, nie chce robić i dziękować Januszexowi na klęczkach, robotę dezorganizujo xD dlaczego to zawsze Onet kobieta albo inne Kobieta RP wysrywa takie artykuły z p---y eh
#pracbaza #patologiazewsi #gorzkiezale
#pracbaza #patologiazewsi #gorzkiezale

źródło: 1000072065
Pobierz
SilesianPill +2
Wytłumaczy mi ktoś na czym polega fenomen Gdańska?
Okej, miasto jest ładne, chyba najlepsza starówka w Polsce, położenie nad samym morzem, ale według mnie to bardziej sprawdza się na weekendowy wypad niż do mieszkania tam na codzień.
Ceny mieszkań i wynajmu są bardzo wysokie, dodatkowo umowy wynajmu często są zawierane na krotki czas, bo trzeba zwolnić mieszkania turystom na czas letni.
Knajpy
Okej, miasto jest ładne, chyba najlepsza starówka w Polsce, położenie nad samym morzem, ale według mnie to bardziej sprawdza się na weekendowy wypad niż do mieszkania tam na codzień.
Ceny mieszkań i wynajmu są bardzo wysokie, dodatkowo umowy wynajmu często są zawierane na krotki czas, bo trzeba zwolnić mieszkania turystom na czas letni.
Knajpy
P.S. nie chcę żadnego Synology, itd. To jest przemyślana decyzja ;)
P.S.2 Raczej nie chcę też gotowych buildów, bo pchają tam często jakieś dziadowskie dyski m2, albo pamięci
#nas #homeserver #komputery #homelab
Kiedyś wzięcie miały karty np. MegaRAID M1015, bo te bazujące na LSI9220 dało się przeflashować na IT-mode i dają 8 portów SATA-III. Sama karta w IT-mode może bierze dodakowe ~8W do ~15W odczytane na wskaźniku (zasilone same mobo + CPU + RAMy + karta).
Odroid H4 Plus?
H4 nie ma osadzonych złączy dla 4 dysków.
Do H4 plus trzeba doliczyć koszt zasilacza, 4 kabli, RAMu DDR5 SODIMM i pamięci na system (SSD NVMe lub eMMC).
Inna propozycja, to może np. Dell OptiPlex 7040 MT.
Platforma Skylake: w idlu z SSD NVMe i 4 kościami RAM coś ~15 czy 18W. Można zrobić update TPM do v2.0 i w obudowie MT powinny być 4
@chodzacy_internet: już wymieniłem wiatrak, ale widziałem te podstawki, może się zastanowię, póki co ten laptopowy coolerek na procku bardziej hałasuje:)