Wpis z mikrobloga

@InstruktorPlywania: bardzo szczegółowe przemyślenia, widać że jesteś dobrym instruktorem
Zaciekawiły mnie przede wszystkim pierwsze akapity dotyczące nauki pływania dzieci.
Wkrótce z synem 4 letnim będziemy szli na pierwsze zajęcia w szkole pływania. Jakieś rady żeby dziecko się nie zniechęciło?
  • Odpowiedz
@helmutpl: przede wszystkim zostaw je samo z trenerem żeby było skupione na zajęciach, niech Cię nie szuka. Dodatkowo możesz rozmawiać na tematy okolo basenowe w domu wieczorami żeby otoczyć go trochę tym środowiskiem i wzbudzić ciekawość. Jak będziesz z nim prywatnie na basenie to pozwól mu się tym bawić, nie każ mu pokazywać co robi na zajęciach.
  • Odpowiedz
@InstruktorPlywania: Uczę się pływać od listopada tamtego roku. Instruktor do którego chodzę katuje mnie ćwiczeniami nóg. Co prawda robię już ćwiczenia z rękami, ale ta praca nóg wciąż jest nie taka jak powinna i ćwiczenia z rękami robię zazwyczaj w płetwach. Kiedy pływam bez płetw, na przykład na brzuchu z dechą, to po połowie długości basenu jestem już wyczerpany. Mam wrażenie, że za mocno napinam mięśnie nóg starając się zachować
  • Odpowiedz