Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
czy ktos z osob mieszkajacych w #warszawa #grodziskmazowiecki moze mi powiedziec jak w praktyce wyglada jazda wkd do pracy? nie mieszkam tutaj obecnie wiec sam nie sprawdze, rozwazam zakup nieruchomosci wlasnie blisko pierwszej stacji wkd w grodzisku, z planem jazdy wkd do warszawy do pracy 2x w tygodniu. z tego co zaslyszalem czasem nie da sie nawet wejsc do wkd, taki tlok, ale moze mamy tutaj ludzi ktorzy wiedza to z autopsji? #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
czy ktos z osob mieszkajacych w #warszawa #gr...

źródło: zaslepka_biala2x-fill-489x284

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeżdżę WKD nie aż tak często i nie z grodziska raptem 5/6 przystanków, aczkolwiek to racja jak nie ma ferii jest normalny dzień, to cię c--j strzelić może, drzwi się otwierają i już się ludzie wysypują a jeszcze musisz wejść, co prawda nigdy mi się nie zdarzyło żebym nie pojechał ale dalekie to od posiadania godności i rozumu człowieka z + faktycznie jeździ i jak już wsiądziesz to dużo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem jak to dokładnie jest z WKD, ale jeżdżące równolegle odcinkiem średnicowym pociągi potrafią się spóźniać nawet 2h na widok paru płatków śniegu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w Grodzisku to raczej da się bez problemu wejść i miejsce siedzące znaleźć.
Kiedyś jeździłem WKD i to było dla mnie zawsze uosobienie punktualności i bezawaryjności. One mają tory na swoją wyłączność, więć nie dotykają ich problemy SKMek, które czasem muszą przepuszczać inne pociągi, kierować się gdzie indziej, itp.
Jedyny problem się pojawiał jak jakiś baran wjechał czasem autem na przejazd i spowodował wypadek, wtedy oczywiście wszystko stało.

Ale
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zależy, gdzie masz tę robotę w Warszawie. WKD jedzie z Grodziska dość długo, ja zazwyczaj liczyłem, że do śródmieścia to z godzinę. Do WKD się musisz dostać, a potem z WKD być może dalej. Pytanie czy uda ci się zsynchronizować wyjścia z domu / pracy tak, żeby być na stacji chwilę przed odjazdem. Mówiąc krótko - taka podróż może trwać dość długo. Alternatywą niegłupia mogą być Koleje Mazowieckie z
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @konsument
prace mam doslownie paręset metrów od jednej z warszawskich stacji wkd. podroz bedzie owszem trwala z godzine, ale to nie problem - bardziej mi chodzi o to ze naczytalem sie ze tam czasem nie idzie wejsc..
koleje mi totalnie za to nie pasuja - wkd to najlepsza opcja dla mnie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
bardziej mi chodzi o to ze naczytalem sie ze tam czasem nie idzie wejsc.

@mirko_anonim: Ale to raczej tylko w tygodniu, przeważnie w godzinach szczytu. I tylko w jednym kierunku: rano do → Warszawy, a po południu do → Grodziska. Może nie będzie tak źle ;) Inna sprawa, że w Grodzisku na terminusie raczej wsiądziesz, byle nie być 30 sekund przed odjazdem.

Ja wolałem akurat PKP, bo mi stacje bardziej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: rano jest tłoczno, ale jeśli wsiadasz gdzieś na początku trasy i wysuadasz na końcu to w miarę masz luz. A tak to pomijając wszelkie uroki zbiorkomu w postaci nieumytych januszy, natapirowanych i oblanych toną perfum Grażyna oraz sebków i mateuszy w lajkrach którzy muszą lowelek kolażowke przewieźć żeby potem z w-wy centralnej pojechać "pod stravę" na rondo ONZ to WKD nie ma wad-punktualnie jeździ, nie ma opóźnień, awarie to
  • Odpowiedz
wszelkie uroki zbiorkomu w postaci nieumytych januszy, natapirowanych i oblanych toną perfum Grażyn

@Podstarzaly_Mandalorianin:
pan szlachcic powinien rozważyć transport osobisty coby z pogardzanym plebsem się nie mieszać, 20 lat jeżdżę warszawskim zbiorkomem z różnych kierunków i różnymi środkami transportu, ale żeby do zapachu ludzi się dosrać tobym nie wpadł (pomijając panów żuli)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli będziesz wsiadać na pierwszej stacji to bez lipy, będzie jeszcze luźno i nie tak tłoczno, a z grodziska w godzinach szczytu jeżdżą jakoś co 20 minut :) Wkd jest bardzo punktualna, zdarza się, że jest wypadek lub np zawali się drzewo na której stacji, więc warto wtedy czytać sobie na grupce na FB jak wygląda sytuacja z odjazdami. Zazwyczaj w miarę szybko ruch wraca do normy. Dodatkowo ostatnio często
  • Odpowiedz