Wpis z mikrobloga

Przeglądając wykop na tagu #emigracja zauważyłem że jest taki stereotyp że na zachodzie to luksus że pieniądze rosną na drzewie. Z drugiej strony widzę wpisy że np. w takiej Holandii że agencje pracy oszukują wyzyskują polskiego parobka itp. Że na zachodzie "syf i bieda". A i tak będą potem narzekać że w Polsce to "łoo drożyzna inflacja panie dzietność leci na łęb na szyję nie ma ratunku dla polski i dla nas machający papierz.jpg. Jak to w końcu wygląda na tej słynnej emigracji? Z pół roku temu myślałem żeby znależć pracę za granicą. Ale szybko mi ten pomysł wyleciał z głowy. #przegryw #polska #europa #zagranico
Ada_Szamborska - Przeglądając wykop na tagu #emigracja zauważyłem że jest taki stereo...

źródło: 6 Useful Tips for Emigrating from South Africa

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ada_Szamborska:
Temat już mocno przeorany na tagu. Tak w skrócie to na zachodzie ludzie żyją na nieco wyższym poziomie, ale żeby mogli sobie pozwolić na nieliczenie pieniędzy to nie.
W stosunku do Polski różnicę robi waluta- w bardzo dużym uproszczeniu zarabia się dwa razy więcej w przeliczeniu na kruszec, ale też życie jest znacznie droższe.
Nie ma też żadnego powiewu nowoczesności czy "cywilizacji" względem Polski, a nawet Polska jest pod
  • Odpowiedz