Aktywne Wpisy
Marysiabaton +386
#aborcja
prawilnie przypominam, że nie ma bardziej zdegenerowanej i antyludzkiej ideologii niż "prolajf".
nie ma bardziej antyludzkiego "przekonania", że życie i jego wartość mieści się w kupie mięsa, którą mój pies zeżarlby na śniadanie i nawet się nie zorientowal
nie
prawilnie przypominam, że nie ma bardziej zdegenerowanej i antyludzkiej ideologii niż "prolajf".
nie ma bardziej antyludzkiego "przekonania", że życie i jego wartość mieści się w kupie mięsa, którą mój pies zeżarlby na śniadanie i nawet się nie zorientowal
nie

OkruszekChlebka +56
Wrzucam jeszcze raz bo ostatnio jakoś tak wyszło że większość ludzi przespała, a szkoda dobrego materiału żeby się zmarnował i nie poszedł w gorące.
Mój najlepszy jak dotąd film :p
Dajcie plusika bo się napracowałem mocno a d--a też nie najgorsza
#dupeczkizprzypadku #alldayallnightbutt
Mój najlepszy jak dotąd film :p
Dajcie plusika bo się napracowałem mocno a d--a też nie najgorsza
#dupeczkizprzypadku #alldayallnightbutt

Taka sytuacja: rynek pierwotny, wkład 20%, 60 metrów, powiedzmy 25k za metr. Dodatkowo miejsce parkingowe i komórka powiedzmy 100k PLN. To daje kwotę 1.6 mln PLN.
Powiedzmy, że wykończenie premium pod klucz razem już z meblami pochłonie 5k PLN za metr, czyli 300k PLN.
Finalnie sumuje się do 1.9 mln PLN, czyli potrzebuję pożyczyć 1.520 mln PLN. Tylko co jeśli się pomyliłem, i wykończenie nie będzie kosztować 300k, a 400k i zabraknie kaski? Albo co jeśli przestrzelę i wykończenie będzie dużo tańsze? To też głupio za dużo brać i nadpłacać.
No bo tak naprawdę to będę wiedział dopiero po fakcie...?
Po prostu pytam z praktycznego punktu widzenia jak to wygląda przy zaciąganiu hipoteki. Skąd wiadomo jaka będzie finalna cena, jak do tego podchodzą zwykli ludzie? :)
#hipoteka #kredythipoteczny
Jak weźmiesz za dużo niż potrzebujesz to normalnie nie wypłacasz ostatniej transzy lub nadpłacisz tym co Ci
jak się zdecydujesz to podpisujesz umowę rezerwacyjną więc cena mieszkania się nie zmieni jak dostaniesz kredyt i tę umowę rezerwacyjną zrealizujesz
stąd wiesz ile musisz brać kredytu na