Wpis z mikrobloga

Podoba mi się jak ludzie z tagu #nieruchomosci liczą na to, że z powodu demografii w końcu kupią sobie mieszkanko w centrum Warszawy lub innego miasta z top5 za 50% aktualnej ceny.
A tu nic z tego bo co starych dziadków wymrze to tyle samo rząd i biznesmani sprowadzą migrantów. Tyle, że dziadki wymierają w całej Polsce, a migranci będą wbijać w zdecydowanej większości do top5 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klimbert:

i typ co pisac nie potrafi kupi ten kwadrat za owe 100% ceny?...

A moze panstwo mu po prostu przekaze za darmo.... a zapomnialem, nie ma czego, bo w Polsce zasob komunalny w top 5 jest mocno przetrzebiony i jak kazdy sie domysla - szczelnie
  • Odpowiedz
  • 0
OK, jak bedziesz mial wiecje takich pomyslow to dawaj znac, posmiejemy sie razem ;)

@del855: Landlord kupi sobie kolejne mieszkania i tym migrantom wynajmnie.
  • Odpowiedz
  • 0
Będziemy wynajmować kawalerki inwestycyjne imigrantom bez paszportu, znajomości polskiego i jakiejkolwiek pracy.

@ryfke: akurat pracę to będą mieli. Paszport pewnie też.
  • Odpowiedz
Landlord kupi sobie kolejne mieszkania i tym migrantom wynajmnie.

a tak... wynajmowac.... na cenach komercyjnych oczywscie, bo przedsmak jak to panstwo wyecenia ot juz miales - 40zl osobodniowka z wyzywieniem, dawaj dalej, wiem ze stac ci na wiecej

@Klimbert:
  • Odpowiedz
w końcu kupią sobie mieszkanko w centrum Warszawy lub innego miasta z top5 za 50% aktualnej ceny.

@Klimbert: nikt na to tu na tagu nie liczy a jeśli serio tak myślisz to wziąłeś z połykiem to co pisze tu mick.

Ale nie zmienia to faktu że ceny mieszkań oderwały się od możliwości zakupowych ludzi i to z tym większość ludzi tu na tagu ma
  • Odpowiedz
  • 0
i tych biednych migrantów będzie stać na najem mieszkania w centrum?

@acpiorundc: tak bo żaden z nich nie będzie miał potrzeb w stylu samochód, sushi czy kawka na mieście. Mniej więcej tak jak Polacy w UK czy Niemczech. Ma być pokój + piwko wieczorem i tyle.
  • Odpowiedz
@Klimbert: Jakby mieli pracować to by Niemcy się nie zastanawiali jak się ich pozbyć tylko wykorzystali do pracy w swoich fabrykach. To nie Polacy w UK, to zupełnie inna kultura.
  • Odpowiedz
Polacy w UK czy Niemczech. Ma być pokój + piwko wieczorem i tyle.

@Klimbert: Ukraińcy powoli wyjeżdżają. Ci co emigrują z Ukrainy odrazu uderzają do Niemiec bo po co w Polsce siedzieć jak tam 2x w zarobkach i kosztach podobnych.
  • Odpowiedz
tak bo żaden z nich nie będzie miał potrzeb w stylu samochód, sushi czy kawka na mieście

@Klimbert: Ja takich potrzeb nie mam. Samochodu też, nawet gruza. Zarabiam więcej od polskiej mediany a na mieszkanie mnie nie stać. Ceny p------o i ludzi po prostu nie stać na te mieszkania, i z tej racji będzie korekta.
  • Odpowiedz