Wpis z mikrobloga

Szukam smartwatcha, który dobrze sprawdzi się przy aktywnościach sportowych, głównie bieganie + siłownia. Zależy mi też na funkcjach smart, czyli np. powiadomieniach z telefonu (wibracja przy połączeniach i wiadomościach).

Do tej pory korzystałem z Samsunga Galaxy Watch i byłem zadowolony, ale po 5 latach zaczyna umierać. Rozważam coś nowego – może Garmin? Albo macie inne propozycje godne uwagi? Budżet – powiedzmy rozsądny, ale za jakość zapłacę.

Co polecacie? Dzięki za wszelkie sugestie!

#smartwatch #bieganie #silownia #garmin #technologia #sport #pytanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bobokkk: Idealnie wpisuje się w Twoje potrzeby, a przy tym jest w przystępnej cenie. Używam od ponad roku, przebiegłem z nim 1000km, zrobiłem 100+ treningów na siłowni, pływam z nim, jeżdżę na rowerze. Mam włączone wszystkie czujniki w trakcie snu przez co bateria utrzymuje mi się jakieś 8-9 dni ale to i tak dobry wynik.
Z całego serca mogę polecić, chociaż widzę że cena jest większa niż przed rokiem (kupiłem
  • Odpowiedz
  • 0
@Wojciech_Skupien: Samsunga ładuję codziennie praktycznie.

Na plus Samsunga jest to, że jeśli nie mam zegarka, to zlicza mi kroki z telefonu jeszcze plus historię mam zapisaną na samsungu ale to i tak zawsze biorę telefon na bieganie to aplikację mogę mieć odpalone i trzy nawet ;P Zresztą, po co mi ta historia sprzed lat.

Będę szukał czegoś z tego Garmina, dzięki. Fajnie przedstawiają te funkcje na swojej stronie, robi wrażenie.
  • Odpowiedz
@Bobokkk: samsung do garmina pod względem opcji sportowych to porażka, może i ładnie wygląda , może i dobry dobry ekran i sporo funkcji ale co z tego jak przy długich treningach i dużej ilości potu gubił mi puls a nawet nie gubił tylko tracił, trzymał jeden dzień co wykluczało jakiekolwiek górskie wycieczki na wielogodzinnym GPSie, Garmin fenix 7 a teraz 945 ładuje nawet nie wiem co ile 7- 10 dni
  • Odpowiedz
@Bobokkk mam tenixa 7 od ponad miesiąca. Bateria trzyma ok 8-10 dni w zależności od intensywności używania GPS podczas aktywności, jestem bardzo zadowolony.
  • Odpowiedz
@Bobokkk wczesniej miałem Apple watcha i nie spałem w nim bo musiałem go ładować co 1-2 dni, w garminie śpię cały czas, na początku miałem się przyzwyczaić, ale teraz bez problemu. 255 napewno bedzie lżejszy ale Fenix 7 nie ciąży
  • Odpowiedz
  • 0
@Rozn3r: @sEB-q powiedzcie proszę jak jest z mapami w Fenixie 7? Załóżmy że chciałbym iść w góry i sobie wgrać trasę wcześniej, żeby mieć mapę muszę kupić ją osobno?

Interesuje mnie jeszcze opcja żeby mi zegarek sam zaplanował trasę biegu, czy trzeba również dodatkową mapkę?
  • Odpowiedz
@Bobokkk: serio kupiłem Fenixa 7 dla tych map i nigdy nie skorzystałem, w razie "W' w górach i tak sprawdzisz w telefonie mapę itd. Co do ładowania tras to wiem że fajnie działa opcja jak startujesz w zawodach i możesz sobie wgrać trasę przygotowaną przez organizatora. Ale tak poza tym to wolałem biegać "na zywioł" a nie po trasie z zegarka. Ja miałem mapy w cenie zegarka , może nadal
  • Odpowiedz
  • 0
@sEB-q: @Rozn3r jeszcze rozważam VENU 3. Wygląda nieco bardziej casualowo, ma AMOLED. Do biegania czy na wycieczkę w góry raczej wystarczy. Porównam je sobie jeszcze na żywo. Ale VENU 3 też fajna opcja.
  • Odpowiedz
@Bobokkk Moją Narzeczona planuje kupić sobie Venu 3, ale mniejszą wersję „s”. Ogólnie z tego mojego garmina Fenix 7 jestem bardzo zadowolony. Bateria kosmos, dwa dni temu ładowałem a pokazuje mi jeszcze 13 dni, jak odpalę trening z GPS to trochę szybciej zejdzie ale i tak to realnie są z 7-8 dni z treningami. Co do map to nie korzystałem jeszcze z tej funkcji, mogę przetestować i dać znać. Z tego
  • Odpowiedz