Aktywne Wpisy

jmuhha +22
Dowiedziałam się, że koleżanka z klasy ma w leasingu nowa toyotę rav4 za 2400 zł mies ( ಠ_ಠ)

Mr_Przyjemny +483

źródło: temp_file6677666288153546748
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file6677666288153546748
PobierzWykop.pl
Tak, jesteśmy w stanie wysupłać tu tyle kasy i podjąć się serio ambitnych projektów. W drodze jest nawet elektrownia atomowa.
Ale mieszkań budować się nie da. To za trudne, nie wyjdzie. Tylko deweloperzy potrafią. Może coś rzucimy, ale tak z 500 mln, wystarczy.
#nieruchomosci
@pastibox w zarządach spółek, które bawią się w generalne wykonawstwo, muszą zatem siedzieć ciężcy idioci. Całą robotę odwalają, a deweloper ma marżę za friko.
Nie wiem jakie są szacunki, i jaka to liczba, ale wiem, że z pewnością nie brakuje mieszkań "inwestycyjnych", bo tym śmieciem od kilku lat deweloperzy zalewają rynek xD
I zaznaczę, że według mnie tak powinno być w normalnej sytuacji, czyli państwo się nie w-------a
@mickpl: A ja przypomnę tylko że ostatni raz ja GDDKiA wzięła się za budowanie mostów i autostrad przed Euro 2012 to była masowa fala samobójstw i upadłości
Ale po co budować więcej mieszkań, jak w ciągu 2-3 lat na rynek trafi około miliona mieszkań? I mówię tutaj o mieszkaniach prawie wyłącznie w dużych miastach.
Przy nadchodzącej b----e demograficznej powinniśmy ciąć wydatki i spłacać dług a nie bawić się w wywalanie pieniędzy na kolejne bloki, które za 10 lat będą pustostanami.
Oszczędności (i to drastyczne) należy przeprowadzać tu i teraz.
@PanKapibara: Nie no, deweloper ma też jedną istotną rolę, przez którą zgarnia marżę - zapewnia kapitał (nieważne już, czy z kredytu). Tyle, że nie powiesz mi chyba, że państwo kapitału nie ma :P
Ja osobiście nie uważam ze 1km drogi jest tyle warty. Tak samo stadion narodowy za który w tamtych czasach daliśmy około 2mld.
@mickpl: jak w drodze to też robota dla GDDKiA?
@mickpl: a gdzie chcesz budować te mieszkania? Mamy prawie 2 miliony pustostanów, w samej Warszawie 207 tys. pustych mieszkań.
Po cholerę więcej?