Wpis z mikrobloga

Babcia mi zbierała pieniądze na start w dorosłość. Niewiele - 30 tysięcy.

Mimo to nie przeszkadzało to mojej mamie, żeby powiedzieć mi, że nie zasłużyłem na to.
Zabrała je i ulepszyła za nie swój 200m2 domek, w którym mieszka sama.

W dodatku mówiła wielokrotnie do mnie, że nie chce tam widzieć babci, bo ją denerwuję.

#przegryw #nieruchomosci
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@heniek_8: Babcia je trzymała. Powtarzała od 15 lat że to na mnie zbiera. Mówiła że może mi przelać ale to było 5 6 lat temu... mówiła że będą bezpieczne...

Dopóki nie wkroczyła mama... której nigdy mało...

Ona by mogła mieć 400m2... Nadal bym żył na wynajmie i nie zasługiwał na nic...
  • Odpowiedz
@Janusz-Koriwniak: moja babcia miała mieszkanie spółdzielcze na które moi rodzice wyłożyli pieniądze żeby stało się własnościowe z myślą o tym że po tym jak babcia przestanie je potrzebować to będzie moje. Jak poszedłem na studia, to ociec już trochę niedołężną babcię przekonał żeby przepisała to mieszkanie na niego, wyprowadził się z domu i związał z laską której wiekiem było bliżej mnie niż jemu. Matkę (moją babcię) do zakładu, mieszkanie sprzedane,
  • Odpowiedz
@DestroDevil: tak się urabia starszych ludzi, płakała że musi zrobić to i to i babcia ten pieniądze "potrzebującej córce" dała. Klasyk na terenach wiejskich
  • Odpowiedz
chyba czas najwyższy. Jak psycholog usłyszy jak moja mama przepieprzyła setki tysięcy i zniszczyła mi start w życiu to sam pójdzie na terapie

@Janusz-Koriwniak: tu już nie chodzi o kasę, ale o to, że jeśli Twoje rodzinne relacje wyglądają tak, jak opisujesz, to na bank masz sporo do przepracowania w swojej głowie i przepracowanie tego poprawi Ci jakość życia
  • Odpowiedz