Wpis z mikrobloga

Sprzedaje właśnie bilety na koncert, na który nie będę mógł jednak pojechać. Niestety to nie #nieruchomosci i muszę podać cenę zakupu oraz wg prawa nie mogę sprzedać ich z zyskiem, ale to normalne ponieważ bilet na koncert #marilynmanson to dobro podstawowe, nie to co jakieś mieszkanie.

Corrny - Sprzedaje właśnie bilety na koncert, na który nie będę mógł jednak pojechać....

źródło: temp_file8551603246588140805

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Corrny: oprócz spekulacji na przy sprzedaży mieszkania taki przecietny fliper łapie się też pod przepis zabraniający podstępem i za wykorzystaniem niewiedzy często starszej osoby, przekonując ją do niekorzystnego rozporządzenia swoim mieniem sprzedając mieszkanie poniżej wartości rynkowej.
Ale w państwie z dykty prawa się nie egzekwuje chyba że ktoś grozi Owsiakowi.
  • Odpowiedz
@Corrny: Ja pierdziele, jeszcze opłatę serwisową pobiorą 15% i człowiek nawet na zero nie wyjdzie gdy mu coś wypadnie i musi odwołać wyjazd na koncert xD Pomijam już, że dziwnym trafem u nas koncerty są w ój drogie.
  • Odpowiedz
@Corrny: Ostatnio sprzedawałem na Papa Roach w Warszawie bo też nie mogłem pojechać. Ceny były już wyższe niż te na jesieni, wystawiłem nieco taniej niż kupiłem wtedy. Bilet sprzedał się w mniej niż godzinę i czułem satysfakcję z tego, że ktoś z niego skorzysta zamiast mnie.

@Vanderwill tak, opłata serwisowa to jakiś absurd, za niedługo będzie w wysokości ceny biletu.
  • Odpowiedz
@Corrny
@Vanderwill:

@rzeznia22: Jeszcze kupujący zapłaci opłatę serwisową za ten bilet, złodziejstwo i tyle, co tu dużo mówić.

swoją drogą, czy ta opłata serwisowa to nie jest dobry patent dla koników? Bo legalnie to nie mogę sprzedać biletu drożej niż kupiłem, ale jak wystawię gdziekolwiek ogłoszenie, że mam bilet do sprzedaży, ale wysyłką zajmuje się mój współpracownik, który za spakowanie i wycieczkę na pocztę bierze 100% wartości
  • Odpowiedz
@Ark00: Bardzo się poprawił. W 2017 byłem w spodku było całkiem spoko oprócz dźwiękowca, którego sam Maniek nie oszczędził XD

W 2018 na torwarze już było elegancko ale nadal nie ten poziom co na starych koncertach. Aktualnie z tego co można zobaczyć na nagraniach z teraźniejszych występów jest miodzio, poza tym, po Nim samym widać poprawę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
xdLollkowaty - @Ark00: Bardzo się poprawił. W 2017 byłem w spodku było całkiem spoko ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Macuga_: i widzisz dodając ta część o Owsiaku robisz z siebie kolejnego pseudorozgarnietego który niby wie lepiej, a tymczasem odrzucasz cegiełkę do dzielenia narodu Polskiego, gdyż prawidłowym jest wniosek moim zdaniem że klasa rądzaca niezależnie od strony ma przywileje niedostępne zwykłemu obywatelowi a wykraczające poza nasze prawo, takie zwracanie uwagi tylko na jedną stronę to odwracanie uwagi od instytucji i ludzi odpowiedzialnych za rządzenie, jeśli społeczeństwo jest na tyle głupie
  • Odpowiedz
@Corrny: Jaką cenę narzucasz? Jak poczekasz i będzie to niewiele przed koncertem, to na tej stronie jest taka spekula, że nawet 4x drożej bilety chodzą. Wysyłałam ten portal do UOKiK i mnie olali :)
  • Odpowiedz
@rzeznia22: @Vanderwill: @IronicznyWiercipieta: @kszyhoop Zobaczcie sobie na duże koncerty i po ile tam są wystawione bilety. NIby jest zakaz spekuli, a na tej stronie notorycznie wystawione są bilety za 3-4x wartości i nikt z tym nic nie robi. Także nie stracisz, a jeszcze zarobisz :) UOKIK olewa, a na stronie zezwalają, bo im większą cenę podasz, tym większy procent mają.
  • Odpowiedz