Aktywne Wpisy

lokomotyva +8
Jakie płyty są 10/10 od startu do końca? Bez podziału na gatunki.
Tylko nie dawajcie Pink Floyd. Kupiłem tą płytę co jest na każdej liście top 100. Nigdy tak niezręcznie się nie czułem jak jechałem autem w trasie ze swoją kobietą słuchając tego gówna.
Tam są jakieś skity gdzie ktoś j---e centralnie kijem o pralkę. I tak z 5 minut.
Potem piosenka i znowu jakieś p------e dźwięki przez 5 minut.
Tylko nie dawajcie Pink Floyd. Kupiłem tą płytę co jest na każdej liście top 100. Nigdy tak niezręcznie się nie czułem jak jechałem autem w trasie ze swoją kobietą słuchając tego gówna.
Tam są jakieś skity gdzie ktoś j---e centralnie kijem o pralkę. I tak z 5 minut.
Potem piosenka i znowu jakieś p------e dźwięki przez 5 minut.
Amigoyamigo +2
Sasiedzi debile zaczynaja remont po 15:00. To jest normalne? Skonczylem prace, chcialem ksiazke poczytac i jazda
#mieszkanie #nieruchomosci #remontujzwykopem
#mieszkanie #nieruchomosci #remontujzwykopem
#heheszki #programista15k
źródło: IMG_8690
Pobierz@Prawdziwy_Oponiarz: jak firmie ogólnie nie idzie, chociażby przez koniunkturę na rynku, bez wpływu na to konkretnych jednostek, to osobom na b2b można powiedzieć nara z dnia na dzień, najczęściej pod koniec miesiąca mówią żeby wystawić dwie faktury i nara ¯\(ツ)/¯ Na UOP już nie jest tak łatwo kogoś wyrzucić bez podstaw, szczególnie jeśli zwalnia grupę osób.
@ArnoldZboczek: a jak się zwalnia grupę to jeszcze trzeba dać odprawy, urlopy itp (。◕‿‿◕。)
@gordonshamway244: czyli byłeś na udawanym b2b ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@conamirko: bo ZUS umowę np. z dostawcą oprogramowania też może zakończyć z dnia na dzień. Ahh Asseco, Comarchy, jakie to są udawane b2b xD
proponuję trochę poczytać przed zabieraniem głosu
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-roszczenia-pracownika-po-uznaniu-samozatrudnienia-za-stosunek-pracy
@conamirko: o b2b wiem bardzo wiele (wykształcenie księgowe + konsultacje w tej kwestii + kontrola kontrahenta gdzie sprawdzali moją umowę), są 3 przesłanki, które muszą zostać spełnione JEDNOCZEŚNIE, aby zakwalifikować coś pod stosunek pracy (i masz je w artkule, który wysłałeś). A na podanym przykładzie pokazałem Ci, że okres wypowiedzenia to coś normalnego w usługach między nawet dużymi firmami i nie da się
@conamirko: dokładnie, a na b2b chcą fakturę za dodatkowy miesiąc, blokują dostępy i każą oddać komputer, i nara. Gdyby nie ryczałt w IT to wogole nie byłoby to opłacalne.
Czasem trafi się na kogoś, kto jest zamknięty i
@BreathDeath: jest nadal fajnie, wykopki na tagu pracait to jacyś zazdrośni frustraci którzy nie mogą dostać pracy w it
np. w samym wypisie op
@conamirko: no w końcu Ci przeklęci programiści nie będą mieli lepiej! czekamy na to od 2005 r. gdy pierwszy raz pojawiło się w mediach hasło "test przedsiębiorcy", później z jeszcze większą pompą temat wrócił w 2019 r., ale no niestety nie udało się :( ale dziękuję za informację, ustawię sobie budzik na za 2 lata.