Wpis z mikrobloga

opłaca się robić kurs na spawacza z urzędu pracy? jestem bezrobotny, za kilka dni mam spotkanie z panią z urzędu i chciałbym zrobić jakiś kurs. wiem, że jest taka możliwość. nie wiem jaki kurs mógłbym zrobić.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MichQ30: chciałbym zrobić jakiś kurs, po którym mógłbym znaleźć pracę. myślałem też o jakichś koparkach czy innych ładowarkach. tylko nie wiem jakie są możliwości kursów u mnie w mieście. co jest dostępne. dlatego szukam różnych opcji
  • Odpowiedz
  • 0
@MichQ30: wózki widłowe już mam i właśnie ciężko jest teraz o pracę na magazynie w moich okolicach. kiedyś zaproponowałem kurs na operatora CNC i zgodzili się na coś takiego. ostatecznie go nie zrobiłem. ale rozważam to ponownie, jeśli nic ciekawszego się nie znajdzie
  • Odpowiedz
  • 0
@RobertPupica: widziałem właśnie oferty pracy jako kierowca w mzk, ale wydaje mi się, że tam dość niskie zarobki były. rozważałem opcję zostania kierowcą autobusu. jak byłem dzieckiem to moim marzeniem było zostać kierowcą autobusu i jeździć autobusami miejskimi ;p
  • Odpowiedz
@062sleeper:
Spawacz, operator wózka widłowego…
Zrobisz to będziesz miał o Co nie będzie ciążyło
.
Jakieś dwa lata temu miałem fantazje pojeździć na wózku widłowym i dlatego chciałem zrobić kurs (na wózek)
Okazało się że znajomy ma na placu kilka wózków i jeśli chce to mogę jeździć ile chce (po zamknięciu firmy, żeby nikomu nie przeszkadzać)
Tak, jak się domyślacie: uprawnień nie mam i na wózku nie pojeździłem bo ciągle
  • Odpowiedz
chciałbym zrobić jakiś kurs, po którym mógłbym znaleźć pracę. myślałem też o jakichś koparkach czy innych ładowarkach

@062sleeper: Twoim celem jest znalezienie pracy po tym kursie (a nie np. najpierw szkolenie się ileś miesięcy/lat), więc proponuję zacząć od przejrzenia ofert w okolicy i zobaczyć jakiś osób szukają, tj. policzyć ile jest ogłoszeń na spawacza, ile na koparkowego, ile na magazyniera z obsługą wózków widłowych itd.

Może jest sporo zakładów i
  • Odpowiedz
  • 0
@Adolf_Dolas: myślałem o tym parę razy. mam kolegę, który parę lat temu przebranżowił się na maszynistę. odezwałem się do niego, żeby trochę podpytać co i jak. myślę, że to będzie dobre źródło informacji. później mamy się zdzwonić i będę się dowiadywał co gdzie i jak.
  • Odpowiedz