Wpis z mikrobloga

Mieli auto z turbo w garażu

@Sylwiusz89: był już taki jeden używający podobnego porównania, mówiąc że Ferrari nie powinno się trzymać w garażu. Armando "Ferrari" Sadiku po odejściu z Legii miał raptem jeden lepszy sezon, gdzie strzelił 13 goli w 36 meczach La Liga 2, ale generalnie "nie odpalił". Teraz coś tam kopie u hindusów.
  • Odpowiedz
@jandiabeldrugi: Celowo nie użyłem określenia Ferrari. Poza tym gdzie Sadiku, gdzie Nsame? Sadiku był chwilę, pamiętam go, ale Nsame jakby nie trener byłby hitem transferowym ligi, pod warunkiem grania na niego. Widzę, że siedzisz w tematyce to załapiesz, jakoś Frankowski z mega irytującym chodzeniem wręcz jak emeryt na turnusie rehabilitacyjnym na siusiu z pokoju do łazienki na korytarzu, w Polsce rzadko kiedy grzał ławkę rezerwowych. Tutaj podobnie oszczędny w ruchach
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: ale ja ich nie porównuję, po prostu przypomniał mi się ten Sadiku przez analogię motoryzacyjną ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nsame strzelał przed Legią, teraz też zaczął strzelać i wychodzi a to, że "coś niecoś potrafi". Ewidentnie coś nie pykło poza boiskiem.
  • Odpowiedz
@jandiabeldrugi: Najlepsze było, że on sam tak o sobie mówił. Nikt inny. Ferrari w Legii był przed nim. Media go tak nazwały. Znam z opowieści rodzinnych. Mega szybki typ-https://legia.com/pilka-nozna/prawda-czasu-tadeusz-nowak-ferrari-z-lazienkowskiej-%5Bhistoria%5D/17473 Nsame nie pasuję do koncepcji Feio i tu jest ból. W Legii jak będą wyniki nikt o tym fakcie nie będzie pamiętał jak posadzenie na ławce Nsame. Jak nie będzie wyników co chwilę będzie jego nazwisko wracać w dyskusji
  • Odpowiedz
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ismael_Blanco Lata temu odstrzelono MEGA szybko tego gości

@Sylwiusz89: Ale, że co niby sugerujesz? Przecież ten gość po pobycie w Legii nie pokazał nic. Odpalony równie szybko na poziomie 2. Bundesligi i na tym skończyła się jego kariera w Europie.

@tomwick55: Czasami po prostu tak jest, że jeden zawodnik się w jednym środowisku odnajduje, a w innym nie. Moim zdaniem, tam raczej nie poszło o jakość piłkarską, tylko
  • Odpowiedz
@rooger: Moim zdaniem Blanco i Novo pozbyto się za szybko. Przychodzili za Rybusa&Borysiuka. Mimo różnych pozycji na boisku. Nie dostali za dużo szansy i moim zdaniem szczególnie Blanco był do odratowania. Typ w AEK grał dobrze lub bardzo dobrze. Sugeruję, że w Legii często nie umieją czekać. Masz przykład Blaża. Poczekano. Wystrzelił. Zarobili jeszcze na nim
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: Z Nsame był problem, że nie chciał trenować i to pewnie doprowadzało do konfliktów z trenerem.
https://kanalsportowy.pl/pilka-nozna/nsame-nie-przyklada-sie-do-treningu/

Novo jak przychodził do Legii, to miał 33 lata. W tym wieku wielu piłkarzom siada szybkość i w ogóle forma.

Czasami skauci ściągają piłkarza z dobrymi papierami, a potem dopiero na treningach trener widzi, że gość ma już najlepsze lata za sobą lub niespecjalnie chce współpracować.
  • Odpowiedz
@Frijheid2: Ja znam te zarzuty. Wiem, że to nie piłkarz na taktykę Feio. Jay-Z spędził czas na szukaniu gracza o profilu co nie chciał go trener. Z Novo to 50%-50% dla mnie, ja bardziej pisałem o Blanco, choć jeden i drugi za wcześnie dostali out z Legii. O ile z takim Eduardo było wiadomo, że zdrowie mega złe czy Chupa-Chups totalnie nie ogarniał Warszawy jaka miasta, to nie żart, to
  • Odpowiedz