Wpis z mikrobloga

pomyślałem, że czas na małe #chwalesie
właśnie jestem na ostatnim z kontynentów, ostatnim jaki został mi do odwiedzenie. znaczy różnie to z tym jest, bo niektórzy liczą Eurazję jako jednen, inny ją rozbijają na dwa. Jedni dołączają Nową Zelandię do Australii, inni sugerują, że #nowazelandia to oddzielny mikrokontynent.

W każdym razie, Nowa Zelandia to niemal antypody dla Polski. Przeciwny koniec globu. Wszystko jest odwrotnie. Kiedy u was jest #nocnazmiana, tu jest #dziennazmiana. Kiedy u was jest zima, tu jest lato, wy jeździcie po prawej stronie ulicy, tu jeździ się po lewej ( ͡º ͜ʖ͡º)

Póki co jestem na północnej wyspie. Taka trochę Islandia z drzewami i to taka ich ilością, że tworzą lasy, że ich to są lasy co ich takich henk nigdy nie widział. trochę jakby do naszych lasów mieszanych dodać jeszcze palmy i pięciometrowe paprocie.

i są jeszcze takie jaskinie ze świecącymi robalami. Są drogie, są droższe i są darmowe - każdy znajdzie coś dla siebie. W droższej jeszcze nie byłem, ale do drogiej moim zdanio warto dopłacić względem tej darmowej.

Inne luźne spostrzeżenia: przywożą tu p--o z Norwegii, nie wiem co nimi kieruj, ale nie oceniam. inna ciekawą rzecz: na torebce po chlebie widnieje zapis, że możesz ją zwrócić do sklepu. Spojrzę, czy na innych produktach też tak jest. To by znaczyło, że zauważyli tu, że odpowiedzialność za odpady powinna leżeć po stronie producenta, nie konsumenta. Chociaż mioze to jakiś nowy trend tutaj, bo niestety nie mogę powiedzieć, że jest czysto - śmieci walają się przy drogach.

Wyników rozdajo magnesu z Wietnamu jeszcze nie ma, bo nie dotykałem kompa. Jest za to nowe #rozdajo - info w komentarzu.

Ja natomiast mam za zadnie upolować, znaczy zobaczyć tutejszą kurę z antypodów. o taką jak na obrazku.

Teraz trzeba zapolować, znaczy zobaczyć, ziomeczka ze znaku.

#henkwpodrozy #podroze #podrozujzwykopem
henk - pomyślałem, że czas na małe #chwalesie 
właśnie jestem na ostatnim z kontynent...

źródło: temp_file8029316712933956397

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@henk może turyści głównie śmiecą? Chyba sporo ich tam przyjeżdża.

właśnie jestem na ostatnim z kontynentów, ostatnim jaki został mi do odwiedzenie.

no ale na Antarktydzie to chyba nie byłeś? :o
  • Odpowiedz
przywożą tu p--o z Norwegii

@henk: Dużo więcej masz tutaj piw z Holandii albo Irlandii ;)

na torebce po chlebie widnieje zapis, że możesz ją zwrócić do
  • Odpowiedz
@henk: dziwne z tym pieczywem ale w sumie nigdy takiego tostowego marketowego nie kupowałem. Czwartek chyba najgorszy dla mnie dzien w tym tygodniu, ale kto wie. Wrzucę whatsappa na priv
  • Odpowiedz