Aktywne Wpisy

PetalMind +131

Essapierds2007 +20
To jest chyba jakiś żart. Kupiłem najbardziej polecany model przez wykopków z #modameska i zobaczcie jak to wygląda. To tak ma leżeć? Mam 18 lat i chcę być wyglądać modnie. #kiciochpyta

źródło: comment_qOR5xYw7S75dR5qJLtxVb8fwjkf2j5Bb
Pobierz
Teraz chłop ma orać pole ale jak jest wojna to ma ginąć w okopie.
No nie wiem, kiedyś szlachcic miał obowiązek bronić ojczyzny ale ta obrona polegała na zebraniu pospolitego ruszenia i wysłaniu go na wroga xD
@analboss: Po prostu udało się wmówić ludziom że ziemia to "towar jak każdy inny". U progu XX wieku ludzkość była o krok od demonetyzacji nieruchomości niestety elitom udało się obronić swój dochód pasywny.
Polecam poczytać historię zatoki Kiautschou, rozprawę Thomasa Paine "Sprawiedliwość agrarna", poniższą książkę no i oczywiście tag #codziennykataster
źródło: 71AiwA35frL._SL1000_
PobierzMoże landlord będzie na costa del sol, ale przynajmniej po wojnie przyjedzie opalony swoim BMW żeby sprawdzić czy nikt mu nie rozszabrował tej kamienicy i czy niewolnicy na wynajmie posłusznie mu jej bronili ( ͡º ͜ʖ͡º)
@analboss: pamiętam jak w podstawówce nauczyciel historii mam opowiadał jak to w średniowieczu były straszne czasu bo szlachcic/biskup/książę zabierał chłopom dziesięcinę! Rozumiecie?!? Chłop musiał płacić 10% podatek!!!
@WujaTHC: no chyba jednak nie
Dlaczego tak nienawidzicie ludzi, którzy sa lepsi od was?
Umowa pomiędzy politykami a