Dobry wieczór Mirki, Wyrobił mi się już pstryczek od otwierania drzwi w unifonie, więc postanowiłem zakupić nowy. Wchodzę na Alledrogo, patrzę na ofertę & wygląda identycznie jak mój, hopla do koszyka.
Dotarł, otworzyłem no i chyba nie pogramy. Dopiero później poczytałem, że istnieją różne systemy. Okazało się również, że rodzajów tych unifonów Urmet 1131 jest mnóstwo i żaden nie wygląda w środku jak mój stary (domofon).
Czy ktoś kojarzy może te unifony i podpowie mi, czym się kierować przy zakupie, żeby dało się podłączyć jak starego?
@Red_Ducc: specem od domofonów nie jestem ale stary wygląda na "cyfrowy" nowy jest zdecydowanie anaogowy, nijak tego nie podłączysz. Najlepiej jakbyś wiedział jaka jest centrala w bloku. Ewentualnie może pod spodem starego ostała się naklejka z modelem.
@wypokowy_expert: faktycznie, po wyszukaniu frazy "Urmet 1131 cyfrowy" wyskakuje znacznie więcej wyników z podobnymi tworami do mojego, to już ogromny krok do przodu.
Z tyłu raczej nic nie będzie. Patrzyłem na zdjęcia ofert na Allegro i z tyłu znajduje się tylko napis informujący o kraju zaprojektowania. W zasadzie to w środku też nie ma żadnego oznaczenia :D gdyby nie płytka, to mój dwudziestoletni unifon wygląda identycznie jak nowy.
Z tyłu raczej nic nie będzie. Patrzyłem na zdjęcia ofert na Allegro i z tyłu znajduje się tylko napis informujący o kraju zaprojektowania
@Red_Ducc: to jakaś kpina że taki wyrób nie posiada tabliczki znamionowej. Może jeszcze jakiś ślad będzie na starym pcb z drugiej strony. Jak zmieniałem cyfrala u siebie to zwyczajnie pod spodem była naklejka, po krótkich poszukiwaniach miałem już zidentyfikowany system pod jakim to pracuje i kupiłem nowiutkiego
Wyrobił mi się już pstryczek od otwierania drzwi w unifonie, więc postanowiłem zakupić nowy.
Wchodzę na Alledrogo, patrzę na ofertę & wygląda identycznie jak mój, hopla do koszyka.
Dotarł, otworzyłem no i chyba nie pogramy. Dopiero później poczytałem, że istnieją różne systemy. Okazało się również, że rodzajów tych unifonów Urmet 1131 jest mnóstwo i żaden nie wygląda w środku jak mój stary (domofon).
Czy ktoś kojarzy może te unifony i podpowie mi, czym się kierować przy zakupie, żeby dało się podłączyć jak starego?
Pięknie dziękuję.
Nie wiem jak otagować, więc:
#domofon #elektronika
źródło: 1000010408
PobierzNajlepiej jakbyś wiedział jaka jest centrala w bloku. Ewentualnie może pod spodem starego ostała się naklejka z modelem.
Z tyłu raczej nic nie będzie. Patrzyłem na zdjęcia ofert na Allegro i z tyłu znajduje się tylko napis informujący o kraju zaprojektowania. W zasadzie to w środku też nie ma żadnego oznaczenia :D gdyby nie płytka, to mój dwudziestoletni unifon wygląda identycznie jak nowy.
No dobrze,
@Red_Ducc: to jakaś kpina że taki wyrób nie posiada tabliczki znamionowej. Może jeszcze jakiś ślad będzie na starym pcb z drugiej strony.
Jak zmieniałem cyfrala u siebie to zwyczajnie pod spodem była naklejka, po krótkich poszukiwaniach miałem już zidentyfikowany system pod jakim to pracuje i kupiłem nowiutkiego