Poszukuję f30 do 50tyś zł, Mielec+150km Z moich wymagań to przebieg poniżej 250kkm, silnik od 1995cm wzwyż +180hp, diesel benzyna bez różnicy (318d/i mnie nie interesują). Fajnie gdyby był to europejczyk. Preferuję w kolorze białym i czarnym lecz nie zamykam się na inne propozycje. Obowiazkowo automat zf8hp i duża navi. Nie liczę na mpak, jakby był to jeszcze lepiej. Wiem że dużo wymagam za te pieniądze ale nie oszukujmy się, te samochody produkowane są od 2012 i większość oferowanych na znanych portalach mają już po ponad 12-13lat i wymagają od razu po zakupie serwisu za 10k #bmw
Byłoby git ale poduchy wybite a sprzedajacy w ogłoszeniu pisze że może naprawić tanim kosztem. Także spodziewałbym się, że f30 na ten moment już jest złożona/poprawiona na sztukę pod sprzedaż
@Laspsrky: F30 z początków produkcji to będzie niekończone się pasmo problemów. Wiem, bo miałem. A jeśli już nic Ciebie nie odciągnie od decyzji to dla zdrowia psychicznego odpuść sobie benzynę N20, bo od kilku lat otwiera rankingi TOP 10/TOP 20 najgorszych silników. Paradoksalnie N47 (diesel 2.0), który w poprzednich generacjach E90/E60 uznany był za najgorszego diesla od BMW, będzie lepszym wyborem. Od 2011 występuje w 3. wersji, uznanej za ostatecznie
@Laspsrky: kolega kupił i włożył na wstępie 16k i nadal rzeczy do robienia są. Jak cię to nie przeraża to ok. ogólnie z bmkami warto mieć na wstępie 20k na naprawy bo to klasyczek taki
@login013: realia są takie że nikt nie sprzedaje sprawnego samochodu, no chyba że ma długi i d--a się pali. Za każdym razem jestem na to przygotowany czy to jak opla insignię kupowałem czy merca w176, 15stak na start
@b_oski: e90 kupiłem sporo powyżej ceny rynkowej w 2019 przed pandemią gdzie jeszcze były normalne, pierwszy rok - wszystko ok a później zaczęło się dokładanie co drugi miesiąc po 1500. Stąd uważam że to skarbonka lecz czuje do niej sentyment i do końca swego żywota będzie w moim posiadaniu. Myślę, że f30 za50k po dołożeniu kilku złotych na start może być lepsze niż perełeczki po 70-75k z tego względu, że
@Laspsrky: Ale nikt ci nie sprzeda porobionej F30 za 50k. Ja w ubiegłym roku w swoim E90 wymieniłem rozrząd, vacum pompę, świece, cewki, uszczelkę pokrywy, wycieraczki. Sam naprawiłem iDrive'a, położyłem ceramikę. I chociaż trochę brakuje mi mocy, to go szybko nie sprzedam, bo nikt mi za te naprawy nie zapłaci. Jak myślisz, że 55k na F30 wystarczy, to szukaj, ale na pewno nie będzie to fajna sztuka. Albo słabo wyposażona,
@Laspsrky: ogolnie to mocno zalezy, ja kupilem F30 za ~70k, polski salon, 2015 (rejstracja grudzien), 195k przejechane (prawdziwy). Zrobiłem rozrząd, wymieniłem oleje/filtry, olej w skrzyni, czujnik paliwa (sławny temat w polifcie - przecieka na wiązki), jakies uszczelki w dyfrze i.. w sumie tyle. Turbo troche pluje - ale nie daje oznak braku mocy, poza tym jakies wycieraczki, oleje co 10 k, nic sie z nią nie dzieje a dojechałem juz
Z moich wymagań to przebieg poniżej 250kkm, silnik od 1995cm wzwyż +180hp, diesel benzyna bez różnicy (318d/i mnie nie interesują). Fajnie gdyby był to europejczyk. Preferuję w kolorze białym i czarnym lecz nie zamykam się na inne propozycje. Obowiazkowo automat zf8hp i duża navi.
Nie liczę na mpak, jakby był to jeszcze lepiej.
Wiem że dużo wymagam za te pieniądze ale nie oszukujmy się, te samochody produkowane są od 2012 i większość oferowanych na znanych portalach mają już po ponad 12-13lat i wymagają od razu po zakupie serwisu za 10k #bmw
F30☑
do 50 tys ☑
Biały☑
Przebieg
Myślę, że f30 za50k po dołożeniu kilku złotych na start może być lepsze niż perełeczki po 70-75k z tego względu, że