Wpis z mikrobloga

Tragicznie idzie mi to szukanie pracy, byłem na jednej rozmowie i mi podziękowali, na indeed rekruterzy odrzucają moje CV.
Jutro mam kolejną rozmowę o pracę, firma ma nieciekawą opinię, ale jak mnie przymną do pracy to już będzie sukces.
Jak nie będzie mnie stać na czynsz to najwyżej wrócę do agencji z opcją zakwaterowania.
Trzymajcie się tam w tej Holandii.
#holandia #emigracja
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oknoe: straszne w sumie, właśnie wróciłem z UK i tam z twoim podejściem tam prace ma się od zaraz, nie obowiązują nawet rozmowy kwalifikacyjne na takie stanowiska. Zawsze myślałem, że w Holandii jest to samo.

W sumie równie dobrze można mieszkać w PL, nieznacznie niższy poziom życia, a rozmowy kwalifikacyjne o gowno prace są także na porządku dziennym (największy minus PL względem UK dla mnie). Sam od razu po powrocie
  • Odpowiedz
@oknoe: jaki rejon? aktualnie też tak jakby szukam, ofert sporo, tylko stawki słabe. Rekruterzy chcą mnie na jutro brać, ale na razie tylko robię rozpoznanie rynku, bo jeszcze oficjalnie nie zakończyłem współpracy z poprzednią firmą, więc nie chcę za bardzo mieszać
  • Odpowiedz
@oknoe:
Też szukam tylko z Polski i też muszę powiedzieć, że jest dramat, a aplikuję na oferty zgodne z i poniżej moich kwalifikacji.
Wydaje mi się, że po prostu jest taki okres, ale powoli coś się zaczyna ruszać.
  • Odpowiedz
a rozmowy kwalifikacyjne o gowno prace są także na porządku dziennym (największy minus PL względem UK dla mnie).

@ChlopakZpiwnicy:
O tak, też mnie to trochę dobija. Aplikuję np na stanowisko, gdzie biorą ludzi z łapanki bo rotacja olbrzymia i nie wymagają nawet CV, ale jak wysyłam po angielsku bo akurat takie mam to mają problem :P
Generalnie HR jest w wielu polskich firmach niepotrzebnie rozbudowany i przesadzony.
Zdarzyło mi się, że np
  • Odpowiedz