Wpis z mikrobloga

Siema, czy ktoś tutaj korzysta z Orange światłowód? Macie jakieś problemy z nim - przerywa wam albo spowalnia?

Zastanawiam się nad Orange albo Play i ten drugi mam sprawdzony ale robią mi problemy z podłączeniem Internetu pod nowy adres na zadupiu, więc myślałem żeby pójść do Orange. Cenowo wychodzi tak samo za 1Gb/s a mniej bólu głowy, tylko nie chce potem się męczyć jak się okaże, że ich Internet jest do d*py.

#internet #play #orange #kiciochpyta #swiatlowod
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aaax3: Miałem orange przez blisko 2 lata. Po przeprowadzce do innego miasta walczyłem z technikami od nich przez blisko 2 miesiące w sprawie poprowadzenia światłowodu do mieszkania. 3 ekipy nie dały rady XD
Internet mieli zajebiaszczy ale zatrudnianie zewnętrznych serwisów które nie podlegają żadnej kontroli to szczyt januszostwa XD.
Zmieniłem na play po kilku mało profesjonalnych rozmowach
  • Odpowiedz
  • 0
@pggchamp: No ja właśnie mam problem w tym, że Play twierdzi, że nie dostarcza do mojego bloku, mimo że w bloku obok już tak (to samo osiedle, ten sam deweloper). Kazali mi się kontaktować z swiatlowodinwestycje, ale ich mapa pokazuje jak byk, że światłowód już jest w moim bloku xd Dodatkowo Orange i Vectra jakoś do mnie dostarczają.

Nie ma sensu to wszystko, na infolinii zrobiłem zgłoszenie, że robią mnie
  • Odpowiedz
@aaax3: Oj u mnie podobnie, ale samo orange reklamowało się tymi z-------i naklejkami u mnie w bloku "TU PŁYNIE ŚWIATŁOWOD!!!!!!1111" a żaden z pracowników nie mógł się dostać do szafy odpowiedzialnej za podłączenie całej instalacji XD
Wcześniej mieszkałem w gierkowskich 10-cio piętrowcach i tam była kwestia 30 minut razem z przewierceniem się przez ścianę.
Wniosek:
Jak mieszkasz w patoblokach masz łatwiej z instalacją xDDD
  • Odpowiedz
@aaax3: Korzystam z Orange Swiatłowód od niemal 2 lat, zmieniłem z UPC które w mojej lokalizacji strasznie się zepsuło. Wracając od orange - przez te 2 lata była dosłownie jedna awaria w mojej okolicy, kiedy to przez 1 dzień nie było internetu (ale poszła komunikacja od orange, w miare na bieżąco można było śledzić postępy naprawy). Umowę mam na czas nieokreślony więc płacę odrobinę drożej dzięki czemu mogę w każdej
  • Odpowiedz
  • 0
@aaax3: jakby ktoś kiedyś znalazł tego posta, to ogólnie Orange Światłowód polecam w c*h-j, internet śmiga aż miło, nawet szybciej niż reklamowane 1Gb/s i to bezprzewodowo (router i karta sieciowa WiFi 6), a żadnych przerw czy awarii nie było jak dotąd. Ping do grania w gry też niski, na początku były lekkie skoki, ale to widocznie musiało się ustabilizować albo mieli drobne problemy
  • Odpowiedz