#gastrologia #gastrolog #jelita #ibs mirki ten vivomixx 450 to faktycznie coś daje czy wyrzucanie pieniędzy w błoto? I czy tylko podczas stosowania czy to sie utrzymuje?
@throaway: no pomaga w odbudowaniu flory jelitowej, probiotyki zawsze spokoale trzeba tez zdrowo jesc i nie pic alko podczas brania, bo inaczej to bez sensu. No i IBS jest w wiekszosci w glowie.
@pasta_alla_carbonara duzo czytam ze probiotyki to dzialaja tylko doraznie, ze nie odbudowuja zadnej flory tylko przechodzą przez jelita, że po odstawieniu nic nie dają. Na reddicie tez duzo osob hejtuje ze ma problemy po kuracjach
@throaway: no moze miec problemy, bo zmienia sie im flora jelitowa, wiec moze sie kompletnie wywrocic do gory nogami. Ja ogarnalem swoje problemy z IBS rezygnujac z przetworzonych produktow, dalej mam jakies lękowe sprawy w glowie co mi to moga powodowac, zasadniczo doszedlem do wniosku ze to jest najwazniejsze w ogarnieciu jelit, biore jakies probiotix 10IBS, sa po 30lz chyba, nie wiem czy pomagają szczerze mowiac :P
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link