Wpis z mikrobloga

Widzicie jakie to proste? Od dawna mówię, że żeby walczyć z problemami demograficznymi należy promować wśród juleczek macierzyństwo w social mediach. Uczynić posiadanie dzieci czymś fajnym i trendi, czymś dającym dużo atencji i zainteresowania, a bycie psią madką spowodować żeby stało się obciachem i nie będziemy mieć problemów demograficznych. Przekonanie kobiet to najważniejszy krok, a zarazem całkiem prosty do wykonania.

#bekaztwitterowychjulek #majastasko #demografia #takaprawda #przemyslenia
WielkiNos - Widzicie jakie to proste? Od dawna mówię, że żeby walczyć z problemami de...

źródło: temp_file4375479359835251127

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 137
@pamareum na razie niestety nie. Jedna próba invitro nieudana, do tego choroba utrudniającą zajście w ciążę - endometrioza. Osobiście jej kibicuję, bo jakiekolwiek promowanie chęci posiadania dzieci jest ok i dobrze to wspierać. A ona jeszcze dodatkowo szerzy info na temat choroby, której diagnostyka w Polsce leży i kwiczy.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: wierzysz, że jak pokażesz bezdzietnym kobietom jakie to macierzyństwo jest super, jak to fajnie jest mieć dzieci, to one automatycznie jak te kwoki zaczną się rozmnażać? Każda będzie chciała miec dziecko?
  • Odpowiedz
  • 10
@maniek-stary666 tak. juleczkom wystarczy coś skutecznie promować na Instagramie żeby tego chciały. A nawet jak same się nie rozmnożą nie będą się przynajmniej źle i z pogardą wypowiadać o matkach także tak czy siak plus w porównaniu do tego co jest teraz.
  • Odpowiedz
  • 3
@naked trzymam kciuki żeby się udało. Czytałam kiedyś, że taka silna presja u kobiety i stres może utrudniać zajście w ciążę i jest wiele przypadków, że jak odpuści to się udaje.
  • Odpowiedz
@naked: u mnie żona miała dwa poronienia, za 3 razem się udało. Setki badań i nic nie wychodziło, wszystko ok. Wiesz co było przyczyną? Magnez, bardzo niski poziom magnezu w ciąży przez to traciła ciążę. Badania magnezu robiła, były w normie, dopiero baba pracująca w diagnostyce powiedziała, że to badanie nie ma sensu, bo magnez znajduje się w komórkach a nie w krwi, możesz mieć go w normie podczas badania
  • Odpowiedz
Widzicie jakie to proste? Od dawna mówię, że żeby walczyć z problemami demograficznymi należy promować wśród juleczek macierzyństwo w social mediach. Uczynić posiadanie dzieci czymś fajnym i trendi, czymś dającym dużo atencji i zainteresowania, a bycie psią madką spowodować żeby stało się obciachem i nie będziemy mieć problemów demograficznych.

@WielkiNos: tak, gdyby cały hajs z 500+ wydać na reklame w social mediach wśród kobiecych influencerek to byśmy mieli przyrost naturtalny
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Teraz to już za późno. Skoro w razie zagrożenia egzystencji państwa polskiego z powodu wojny można brać siłą mężczyzn do wojska, to w kwestii demografi chyba czas rozpocząć przymusową inseminację Polek.
  • Odpowiedz
@naked: głowa. Myśmy z żoną staraliśmy się o pierwsze dziecko 8 lat. Skończyło się na inseminacji i 2 próbie. 2 lata po pierwszej ciąży stwierdziliśmy że w sumie możemy mieć drugie ale jak się nie uda to w sumie też będzie ok. Wystarczył miesiąc…
  • Odpowiedz
@WielkiNos jak do dziecka potrafi je zachecic jakis pustak z insta to nie wiem czy akurat one powinny miec dzieci

@Pasterz30 u kobiety wystarczy zainicjować proces. Jak hormony zaczną buzować, to już przeobraża się w matkę. Natura.

Problem jest z decyzją o zajściu w ciążę. Gdyby ktoś przez lata karmił Cię opowieściami, jaka to tragedia, jaki koniec życia, rezygnacja z siebie, ból, ryzyko śmierci, rozstępy, pęknięcie krocza, przeobrażenie się w
  • Odpowiedz
Od dawna mówię, że żeby walczyć z problemami demograficznymi należy promować wśród juleczek macierzyństwo w social mediach.

@WielkiNos: Też jestem tego zdania, nawet ostatnio robiłem wykop na ten temat, ale niestety nie było dużego odzewu - https://wykop.pl/link/7645821/dlaczego-zamienilysmy-czerwony-dywan-na-pampersy-rozmowa-z-karolina-gilon
  • Odpowiedz
  • 2
@Sprus ciąża potrafi bardzo zmienić kobietę. Jeszcze byśmy się mogli zdziwić jak by zmieniła zdanie na temat niektórych rzeczy po urodzeniu.

Ja nie jestem za hejtem na nią w sytuacji, w której jest teraz. Kpienie, że ktoś nie może zajść w ciążę jest akurat słabe.
WielkiNos - @Sprus ciąża potrafi bardzo zmienić kobietę. Jeszcze byśmy się mogli zdzi...

źródło: temp_file3543366463338982127

Pobierz
  • Odpowiedz